Boeing-styrtene

Antallet skrekk-minutter avgjør erstatningen

Hvor mye penger Boeing og selskapets forsikringsselskaper må ut med til pårørende etter flystyrtene i Indonesia og Etiopia, avhenger av hvor lenge ofrene visste at de styrtet i døden.

STYRTET: Mannskaper fra Røde Kors går gjennom vraket av Boeing-flyet som styrtet i Etiopia 10. mars. Foto: NTB Scanpix
STYRTET: Mannskaper fra Røde Kors går gjennom vraket av Boeing-flyet som styrtet i Etiopia 10. mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): 189 mennesker mistet livet 29. oktober i fjor da et Boeing fly av typen 737 MAX styrtet i Indonesia. Da et fly av samme typen styrtet i Etiopia 10. mars, mistet 157 mennesker livet. Blant dem var norske Karoline Aadland (28).

Siden er flytypen blitt satt på bakken mens etterforskningen pågår.

Nå viser også en gjennomgang Bloomberg har gjort at erstatningen Boeing og selskapets forsikringsselskaper må ut med til pårørende til de omkomne blant annet vil avhenge av en uhyggelig detalj: Hvor lenge visste ofrene at de var i ferd med å styrte i døden?

Erstatning

I tillegg kan familiene til de omkomne få erstatning for sorg, tap av partnere og tapt inntekt. Ifølge beregninger fra Bloomberg kan erstatningene beløpe seg på 1 milliard dollar (om lag 8,7 milliarder kroner). Dette beløpet kan ble betydelig høyere dersom det i tillegg dukker opp beviser for at Boeing forsøkte å dekke over feil ved flyene før styrtene.

- Boeing er betydelig mer eksponert enn i noen annen sak jeg har vært en del av i mine 25 år som representant for familier. Du kommer innpå «hva visste du, og når visste du det», sier luftfartsadvokaten Brian Alexander, som representerer pårørende til ofre etter flystyrten med Ethiopian Airlines, til Bloomberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer