Antallet uføre øker

Det er 9 000 flere personer i år enn i fjor som mottar uførepensjon.

ANTALL UFØRE ØKER: Arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad Joakim Lystad, sier vi må tilbake til 2008 for å finne en like stor andel uføre i befolkningen. Foto: Erik Johansen / Scanpix
ANTALL UFØRE ØKER: Arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad Joakim Lystad, sier vi må tilbake til 2008 for å finne en like stor andel uføre i befolkningen. Foto: Erik Johansen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nær 11 000 personer ble uføretrygdet i årets tre første måneder. Tett opptil 10 prosent av Norges befolkning er nå uføre.

- Vi må tilbake til 2008 for å finne en like stor andel uføre i befolkningen, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Ved utgangen av mars var det 311 200 personer som mottok uførepensjon, viser tall fra Nav. Det er nesten 9 000 flere enn på samme tid i fjor, og tilsvarer en økning på 2,9 prosent.

I aldersgruppen 18 til 29 år er det nå 9 500 uførepensjonister. Fra mars i fjor til mars i år økte antallet unge uføre med 866 personer. Det er flest menn blant de uføre under 30 år.

- De som blir uføre i ung alder, risikerer et langt liv utenfor arbeidslivet. De som har så store helseutfordringer at de ikke klarer å delta i arbeid eller aktivitet, kan ha krav på uførepensjon. Vi ser at de som får innvilget uførepensjon i ung alder, har alvorlige diagnoser, sier Lystad.

(NTB)