Antatt brannstifter i avhør

En mann i slutten av 20-årene skal i natt ha tent på tre bygninger i Nord-Trøndelag. Han ble pågrepet uten dramatikk av bevæpnet politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To fjøs og et offentlig toalett ble påtent før politiet pågrep mannen de mistenker for å ha stiftet de tre brannene, melder Adresseavisens nettutgave.

Det ble tidligere meldt at mannen var psykiatrisk pasient, men det er ikke riktig.

- Så vidt vi vet har han ikke vært i kontakt med psykiatrien tidligere for å få behandling, sier lensmannen i Verdal, Geir Ove Heir, til NTB.

Mandag formiddag satt mannen i avhør, og Heir regner med at det vil bli aktuelt å framstille ham for varetektsfengsling tirsdag.

- Vi vil fortløpende vurdere om han skal framstilles, men jeg regner med at det vil skje, sier lensmannen.

Politiet har foretatt avhør av flere vitner og driver også med brannteknisk etterforskning på åstedene for brannstiftelsene.

Ba om skyss

Mannen kontaktet politiet klokken 01.32 i natt og ba om skyss til en psykiatrisk avdeling.

- Da vi senere fikk kontakt med ham, truet han med å skyte politiet dersom de møtte opp, sier operasjonsleder Arne Hofstad i Nord-Trøndelag politidistrikt. Senere truet mannen med å skyte seg selv.

Deretter strømmet meldingene om branner på hos politiet. Klokken 03.43 fikk de melding om brann i et fjøs i Bjørga. Et knapt kvarter senere kom det melding om at driftsbygningen ved Koa gård var overtent, og på vei til fjøsbrannene oppdaget brannvesenet at et offentlig toalett på en rasteplass også var satt i brann.

Klar sammenheng

Det er ikke bekreftet at det er samme person som står bak de tre brannene, men politiet har en sterk mistanke til mannen i slutten av 20-årene.

- Vi ser en klar sammenheng mellom jakten på mannen og brannene, sier lensmannen i Verdal, Geir Ove Heir. Den mistenkte ble pågrepet av bevæpnet politi på Røra klokken 04.24.

- Årsaken til at vi bevæpnet oss var truslene mannen hadde kommet med tidligere på natten. Men selve pågripelsen foregikk uten dramatikk, sier Heir til NTB.

Ingen dyr eller mennesker kom til skade i brannene, men begge fjøsene er totalt utbrent, mens det offentlige toalettet har fått store skader.

(NTB)