Antatt død etter bresprekk-ulykke

En japansk klatrer er antatt død etter å ha falt ned i en bresprekk tirsdag kveld. Ulykken skjedde i Denali nasjonalpark i Alaska.

OMKOMMET: Samtidig som nyheten om den japanske klatreren kom, kunne ansatte i parken bekrefte at liket etter en østerriksk soloklatrer som ble antatt omkommet tidligere denne måneden, var funnet. Foto: AP / NTB
OMKOMMET: Samtidig som nyheten om den japanske klatreren kom, kunne ansatte i parken bekrefte at liket etter en østerriksk soloklatrer som ble antatt omkommet tidligere denne måneden, var funnet. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

En japansk klatrer er antatt omkommet etter å ha falt i en sprekk i nærheten av Mount Hunter i Denali nasjonalpark i Alaska, har en tjenestemann fra parken uttalt.

Den 43 år gamle klatreren som nå er antatt omkommet, skal ha løsnet fra lagkameratene da han falt ned en issprekk, som følge av at en isbru kollapset, ifølge CBS News.

Ansatte i parken ble varslet om fallet seint tirsdag, heter det i en offisiell uttalelse. Sammen med varsleren gikk to fjellvakter på ski tilbake til ulykkesstedet. Kort tid seinere rappellerte en fjellklatrer inn i sprekken, men bekreftet at isbru-kollapsen hadde fylt den smale sprekken med is og snø.

- Klatreren antas omkommet basert på fallhøyden, varigheten og volumet av is og snø. Muligheten for å hente ut kroppen vil bli undersøkt de neste dagene, skriver nasjonalparken i en uttalelse.

UVANLIG: Isbreen sto urørt i nærmere 60 år, nå beveger den seg 100 gangere raskere enn normalt. Video: Denali National Park via Facebook. Reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: EpidemicSound. Vis mer

Samtidig som nyheten om japaneren kom, kunne parken bekrefte at de samme dag hadde funnet liket etter en østerriksk soloklatrer, som ble antatt omkommet tidligere denne måneden.

Han døde angivelig på fjelltoppen Denali, Amerikas høyeste topp med sine 6194 meter over havet. Fjellet ble imidlertid omdøpt til Denali i 2015, og er kanskje for mange bedre kjent som Mount McKinley. Kroppen hans ble funnet med bruk av helikopter.

Hans siste kjente samtale var med venner den 30. april, da han skal ha rapportert om at han var sliten, men ikke i nød.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer