Antatt drapsoffer fra Ukraina - blodspor på skip i Narvik

Drapssiktet nekter skyld. - Han forsøkte å ringe henne.

 FÅR SEILE FRA NARVIK I KVELD:  "Anangel Explorer" får trolig seile videre med malmlast til Hamburg i kveld når hele mannskapet har forklart seg i politiet. Men det blir uten den greske offiseren som er siktet for drap på en kvinne fra Ukraina. Foto: Karl Inge Punsvik.
FÅR SEILE FRA NARVIK I KVELD: "Anangel Explorer" får trolig seile videre med malmlast til Hamburg i kveld når hele mannskapet har forklart seg i politiet. Men det blir uten den greske offiseren som er siktet for drap på en kvinne fra Ukraina. Foto: Karl Inge Punsvik.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen som er savnet etter at hun kom om bord på besøk i Amsterdam i det greskeide frakteskipet «Anangel Explorer», kommer fra Ukraina.

Det opplyser driftsjef Emmanuel Lykowardis i Anangel Maritime Services Inc.  til Dagbladet.

En av offiserene om bord - en gresk annenstyrmann  i 30-årsalderen - er siktet for å ha drept kvinnen. 

Han blir framstilt for varetektsfengsling i Narvik tirsdag.

- Jobbintervju
Advokat Egil Malm i Narvik er oppnevnt som forsvarer for den drapssiktede offiseren.

- Han erkjenner ikke skyld. Han sier at han traff henne da hun søkte jobb. Han forsøkte å ringe henne da hun ble borte. Han fikk ikke svar og har forklart at han da prøvde å få kontakt med kvinnens familie, sier advokat Malm til Fremover.

Kvinnen kom om bord før skipet forlot Amsterdam i retning Narvik 2. oktober. Ifølge Lykowardis ble hun ikke registrert da hun kom om bord som besøkende, slik skipsreglementet sier.

Funnet blodsøl om bord
Det er heller ikke registrert at hun har forlatt skipet.

Pårørende meldte henne savnet 3. oktober fordi de ikke fikk kontakt. 

Siden er hun ikke sett, og politiet mener hun er drept av den greske offiseren.

Midtre Hålogaland politidistrikt opplyste på en pressekonferanse mandag ettermiddag at det er funnet blodsøl og andre spor om bord i «Anangel Explorer» mens skipet har ligget for anker i Narvik siden 6. oktober.

Ble varslet fredag
- Rederiet ble kontaktet om saken fredag 10. oktober. Våre representanter har vært på plass i Narvik siden søndag, og har hatt et godt samarbeid med norsk politi og norske myndigheter forøvrig. Vi bidrar med alt vi kan for at denne saken skal bli oppklart, sier driftsjef Emmanuel Lykowardis til Dagbladet.

Det moderne bulkskipet, som er bygd i 2007, er 289 meter langt og har en tonnasje på vel 170.00 dødvekttonn, har et mannskap på 19 - fra Hellas og Filippene.

Gode skussmål
- Offiseren som er pågrepet, har jobbet for oss i fem måneder. Han hadde en utmerket CV da han ble ansatt, og i løpet av den korte tiden har han fått gode skussmål fra ersten av mannskapet.   Jeg kjenner ikke til hans forklaring, og vi forholder oss til norsk rettsprosedyre før vi eventuelt vurderer å be han utlevert til hjemlandet, sier driftsjef Lykowardis til Dagbladet.

Han kjenner ikke til forholdet mellom den drapssiktede offiseren og den savnede kvinnen fra Ukraina.

I følge avisa Fremover er kvinnen i begynnelsen av 30-årene.

Videre til Hamburg
«Anangel Explorer» er fullastet med jernmalm fra svenske LKAB.

- Vi har fått signaler fra norske myndigheter om at skipet kan lette anker og seile mot Hamburg allerede mandag kveld når alle om bord har forklart seg for politiet, sier driftssjef Lukowardis.