NB! STERKE INNTRYKK:  Steve Stephens (37) filmet at han drepte en 74 år gammel mann, og postet video av det på Facebook. Like etter sendte han direkte på det sosiale nettstedet, hvor han samtidig skrøt over å ha drept langt flere. Video: Privat / AP / CNN Vis mer

Antatt Facebook-drapsmann fortsatt på rømmen: Robert (74) ble tilfeldig offer da han plukket tomgods

Den 74 år gamle nibarnsfaren hadde sagt farvel til familien da han ble skutt ned på åpen gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Cleveland har identifisert Robert Godwin senior (74) som det ene offeret etter drapet som ble sendt på Facebook søndag.

37 år gamle Steve Stephens har blitt jaktet av politiet siden drapet skjedde omkring 20.00 søndag kveld norsk tid. Det har pågått en enorm menneskejakt i storbyen i Ohio etter det politiet betegner som et tilfeldig drap.

Den 37 år gamle mannen la søndag ut en rekke direktesendte videoer på Facebook der han fortalte at livet hans var ødelagt på grunn av gambling. I flere av videoene navnga han en kvinne.

Politiet opplyser at drapet ble sendt direkte på Facebook. Facebook selv bestrider dette, og sier drapsvideoen ble lastet opp etter drapet. Andre videoer der mannen snakker om ugjerningene ble imidlertid sendt direkte.

«Påskeslakt»

Han kaller selv gjerningene sine for «påskeslakt».

- Jeg drepte 13. Jeg jobber med 14 når vi snakker nå. Jeg bare kjører rundt og skyter jævler. Det bare klikka for meg, faen, sier mannen i en samtale sendt på Facebook, ifølge Buzzfeed.

POLITIJAKT: Natt til mandag og mandag leter politiet etter Steve Stephens (37), som er mistenkt for å ha drept Robert Godwin (74) og sendt drapet på Facebook. Familien til 74-åringen er i sjokk. Video: CNN / WOIO Vis mer

Politiet har etterforsket mannens påstander om flere drap, men 74 år gamle Robert Goodwin er det eneste kjente offeret. Ifølge nyhetsnettstedet Cleveland.com gjennomsøkte politiet ubebodde hus, som det er flere av i byen, for potensielle ofre.

- En god mann

- Han er en god mann. Det er ikke bare noe jeg bare sier foran kameraene. Jeg forteller sannheten. Denne mannen er en god mann. Jeg hater at han er borte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er ikke virkelig, sier den drepte mannens sønn i et intervju med TV-kanalen WOIO.

Mannens datter ble også intervjuet etter drapet søndag.

- Jeg føler hjertet mitt skal stoppe, sier hun.

I et intervju med Cleveland.com sier sønnen Robert Godwin junior at han ikke har orket å se videoen.

Nibarnsfar

Han sier familien er i sorg. Faren etterlot seg ifølge sønnen ni barn, 14 barnebarn og flere oldebarn. Ifølge sønnen var den pensjonerte faren på fisketur lørdag. Søndag gikk han langs gata og plukket opp aluminiumsbokser, slik han ofte gjorde.

Det var mens han gjorde dette, den etterlyste drapsmannen Stephens tilnærmet seg ham. Sønnen så faren sin sist gang søndag morgen, kort tid før drapet klokka 14.00 søndag ettermiddag.

- Han ga kona mi en klem og sa «vi sees neste gang».

- «Ok. Nyt påska», svarte jeg, sier sønnen i intervjuet.

Tilfeldig offer

I videoen av det politiet betegner som et direktesendt drap, går mannen ut av bilen sin og opp til den eldre mannen identifisert som Godwin. Godwin går langs gata da etterlyste Stephens ber ham gjenta et navn. Det gjør også Godwin før den etterlyste gjerningsmannen tar fram en pistol.

- Jeg fant noen å drepe. Jeg skal drepe denne mannen. En eldre kar, sier mannen.

Ifølge politiet kjente ikke etterlyste Stephens den drepte mannen. De omtaler drapet som tilfeldig, men har ennå ikke offentliggjort et mulig motiv for drapet.

- Akkurat nå er det to familier som lider. Hans familie og offerets familie. Alle leter etter Steve, og vi ber han om å melde seg, sier politisjef i Cleveland Calvin D. Williams på en pressekonferanse.

Politiet betegner den etterlyste 37-åringen som farlig og bevæpnet.

- Sint på kjæresten

CNN har snakket med den etterlyste mannens mor, som sier hun snakket med sønnen søndag.

- Han er sint på kjæresten. Det er derfor han skyter folk, og han vil ikke stoppe før hans mor eller kjæreste sier han skal stoppe, sier hun.

Hun forklarer videre at hun har bedt sønnen stoppe, og at hun er svært lei seg og fortvilet.

Ifølge Cleveland.com samarbeider nå mannens kjæreste med politiet for å få tak i den etterlyste mannen.

Facebook har kommet med en uttalelse om det direktesendte drapet.

- Dette er en forferdelig hendelse, og vi godtar ikke slikt innhold på Facebook. Vi jobber hardt for å holde Facebook trygt, og er i kontakt med myndighetene når det er direkte trusler, sier en talsmann for Facebook til Buzzfeed.

Videoen var ute i omkring tre timer, før både den og mannens profil ble slettet.