Antatt frisk seksåring døde av svineinfluensaen i Storbritannia

17 briter omkommet og 10 000 smittet.

H1N1-VAKSINER: En forsker jobber med fremistillingen av vaksine for svineinfluensaen. I dag døde en antatt frisk seksåring i Storbritannia, og en svensk 21-åring er lagt i respirator etter å ha blitt diagnostiert med svineinfluensa i Isral.   REUTERS/Chaiwat Subprasom
H1N1-VAKSINER: En forsker jobber med fremistillingen av vaksine for svineinfluensaen. I dag døde en antatt frisk seksåring i Storbritannia, og en svensk 21-åring er lagt i respirator etter å ha blitt diagnostiert med svineinfluensa i Isral. REUTERS/Chaiwat SubprasomVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Seksåringen Chloe Buckley fra London døde torsdag av svineinfluensa, bare timer etter hun ble fraktet til St. Marys Hospital i Paddington, melder Sky News.

Onsdag tok foreldrene datteren til fastlegen fordi seksåringen klagde på sår hals, legen diagnostiserte Chloe med betente mandler og sendte henne hjem. Knapt et døgn etter døde hun.

- Denne jenta var ved perfekt helse. Vi er alle i sjokk, sa direktøren for barne og undervisningstilbudet i bydelen Hillingdon til Sky News.

17 døde i Storbritannia
Med seksåringens død er det nå to som har omkommet utelukkende på grunn av svineinfluensaen. Fredag døde en 66 år gammel mann fra Essex, heller ikke han hadde noen påvist dårlig helse som gjorde han mer utsatt influensaen H1N1, som er kategorisert som en global pandemi av WHO.

Totalt 17 briter er nå omkommet av svineinfluensa i Storbritannia.

I en pressemelding fra WHO (Verdens helseorganisasjon) understrekes det at svineinfluensaen ikke skal være farlig for personer ved god helse. WHO nevner også at gravide og personer med astma og andre kroniske lidelser som ekstrem fedme, befinner seg innenfor risikogruppen der man kan dø av svineinfluensaen - og da som regel grunnet ytterlige infeksjoner.

Kritisk for svensk 21-åring
I Sverige meldes det nå også at en 21 år gammel kvinne er lagt inn på et sykehus i Israel, kvinnen og hennes mor er diagnostisert med svineinfluensa. Den 21 år gamle kvinnens tilstand skal for øyeblikket være kritisk, men stabil, melder Expressen.

21-åringen ble først lagt inn på sykehuset i Tel Aviv med diagnosen lungebetennelse, men tilstanden forverret seg raskt, og hun ble senere diagnostisert med svineinfluensa. Kvinnen ligger nå i respirator, mens hennes mor er satt på isolat.

Israel har hatt nærmere 1000 tilfeller av svineinfluensa, og ifølge Expressen så er tilfellet med den svenske kvinnen det mest alvorlige tilfellet til nå.

Svineinfluensaen, eller influensa A (H1N1), behandles med vanlig Tamiflu. WHO jobber med å få klar en vaksine for influensapandemien, en vaksine som skal være klar til høsten. Norge har bestilt vaksiner til hele befolkningen.

WHO presenterte i dag sine anbefalinger på hvordan en vaksinering burde forekomme. Det anbefales hvert land å beskytte infrastrukturen i første rekke, i første rekke burde landets helsepersonell vaksineres.