Antatt frisk seksåring døde av svineinfluensaen i Storbritannia

17 briter omkommet og 10 000 smittet.

H1N1-VAKSINER: En forsker jobber med fremistillingen av vaksine for svineinfluensaen. I dag døde en antatt frisk seksåring i Storbritannia, og en svensk 21-åring er lagt i respirator etter å ha blitt diagnostiert med svineinfluensa i Isral.   REUTERS/Chaiwat Subprasom
H1N1-VAKSINER: En forsker jobber med fremistillingen av vaksine for svineinfluensaen. I dag døde en antatt frisk seksåring i Storbritannia, og en svensk 21-åring er lagt i respirator etter å ha blitt diagnostiert med svineinfluensa i Isral. REUTERS/Chaiwat Subprasom Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Seksåringen Chloe Buckley fra London døde torsdag av svineinfluensa, bare timer etter hun ble fraktet til St. Marys Hospital i Paddington, melder Sky News.

Onsdag tok foreldrene datteren til fastlegen fordi seksåringen klagde på sår hals, legen diagnostiserte Chloe med betente mandler og sendte henne hjem. Knapt et døgn etter døde hun.

- Denne jenta var ved perfekt helse. Vi er alle i sjokk, sa direktøren for barne og undervisningstilbudet i bydelen Hillingdon til Sky News.

17 døde i StorbritanniaMed seksåringens død er det nå to som har omkommet utelukkende på grunn av svineinfluensaen. Fredag døde en 66 år gammel mann fra Essex, heller ikke han hadde noen påvist dårlig helse som gjorde han mer utsatt influensaen H1N1, som er kategorisert som en global pandemi av WHO.

Totalt 17 briter er nå omkommet av svineinfluensa i Storbritannia.

I en pressemelding fra WHO (Verdens helseorganisasjon) understrekes det at svineinfluensaen ikke skal være farlig for personer ved god helse. WHO nevner også at gravide og personer med astma og andre kroniske lidelser som ekstrem fedme, befinner seg innenfor risikogruppen der man kan dø av svineinfluensaen - og da som regel grunnet ytterlige infeksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer