Antatt geriljaleder arrestert i Hellas

Gresk politi arresterte onsdag en 63 år gammel mann, som mistenkes for å være leder og grunnlegger av den fryktede bygeriljaen som kaller seg 17. november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette forteller kilder i det greske politiet. Greske medier meldte torsdag at den arresterte 63-åringen var lederen av 17. november.

Ifølge en talsmann for politiet i Aten ble mannen oppsporet på den lille øya Lipsoi i Egeerhavet. En antiterrorgruppe ble sendt til Lipsoi med helikopter og pågrep mannen og hans kone da de forsøkte å flykte til en annen øy.

Greske medier beskrev pågripelsen av mannen som en historisk begivenhet. 17. november-gruppen, som henter sitt navn fra et opprør mot det greske oberstdiktaturet i 1973, skal siden 1975 ha stått bak minst 23 drap og en rekke andre terroraksjoner.

Gruppens første offer var sjefen for den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIAs kontor i Aten, Richard Welch. En britisk militærattasje og en kjent gresk politiker har også mistet livet i aksjoner som 17. november trolig sto bak.

Mannen som ble pågrepet onsdag, sa at han heter Mihalis Oikonomou, men gresk kringkasting hevder dette navnet er falskt. Han skal ha arbeidet som professor ved universitetet i Strasbourg i det østlige Frankrike, inntil greske etterforskere for kort tid siden kom på sporet av ham.

NTB