Antatt gisseltaker skutt

Mannen som politiet mener tok fem personer som gisler på Toten ble pågrepet under dramatiske omstendigheter i Raufoss sentrum i natt. Politiet skjøt den bevæpnede mannen i foten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som politiet mener er identisk med gissletakeren, ble pågrepet ved Torvet i Raufoss sentrum like etter klokka 02 i natt. 8 - 10 bevæpna politimenn fra Vest-Oppland politidistrikt rykket ut for å pågripe kidnapperen. Den bevæpnede mannen opptrådte så truende at politiet fant det nødvendig å skyte ham i beinet. Det var kun det ene skuddet som ble løsnet.

Mannen ble ringet inn etter tips fra publikum. - Pågripelsen var også et resultat av lengre spaningsarbeid fra politiets side, sier konstituert politimester i Vest-Oppland politidistrikt, Håvard Fjærli, til Dagbladet.no. Han vil si lite om selve pågripelsen, men mener politiet har opptrådt korrekt under pågripelsen av mannen.

Mannen er en tidligere kjenning av politiet. Han er i 30-åra og har tilknytning til Toten og Gjøvik-distriktet. Politet betegner ham som farlig.

Etterrsom det ble løsnet skudd under pågripelsen er politiets særskilte etterforskningsorgan for politisaker, Sefo, koblet inn i saken og vil gå igang med etterforskning mandag. Etterforskningsleder i SEFO, Jon Dorn, var i natt på vei til åstedet, men ville ikke kommentere pågripelsen overfor Dagbladet.

- Mannen er kjørt til Gjøvik Fylkessykehus og vil bli framstlit for fengsling så fort han er klar for det, sier Fjærli.

Det var forrige torsdag at mannen politiet mener er gisseltakeren, først tok en familie på tre til fange før han tok ytterligere to naboer som gisler. Gisseltakeren var bevæpnet med en pistol da han truet til seg et større pengebeløp og verdisaker fra familien før han stakk av i en bil.

Sist torsdag var politet nær ved å pågripe mannen, men han slapp unna på motorsykkel.