Antatt gjerningsmann funnet død

Politiet i Los Angeles bekrefter at en 72 år gammel, asiatisk mann, som er mistenkt for lørdagens masseskyting, er funnet død i en hvit varebil.

AKSJONERTE: Politiet omringet denne varebilen i Torrance i California søndag. Den antatte gjeringspersonen bak masseskytingen lørdag kveld ble funnet død da politiet tok seg inn i bilen. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes
AKSJONERTE: Politiet omringet denne varebilen i Torrance i California søndag. Den antatte gjeringspersonen bak masseskytingen lørdag kveld ble funnet død da politiet tok seg inn i bilen. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Politiet omringet søndag en varebil som mistenkes å være tilknyttet masseskytingen i Monterey Park lørdag kveld lokal tid.

Ti personer mistet livet da en person skjøt mot andre, som var samlet for å feire kinesisk nyttår, i et dansestudio i Monterey Park tidlig søndag, norsk tid.

Minst ti andre skal ha blitt skadet i hendelsen.

Omringet varebil

På en pressekonferanse natt til søndag bekrefter politiet at den antatte gjerningsmannen bak masseskytingen, en 72 år gammel, asiatisk mann, er funnet død i varebilen.

Mens betjenter ga kommandoer om at personen i varebilen skulle forlate denne, hørte de det de tror var lyden av sjåføren som skjøt seg selv, opplyser kilder til CNN.

- Den mistenkte hadde skutt seg selv og ble erklært død på åstedet, sier sheriff Robert Luna på en pressekonferanse.

Mannen er navngitt som 72 år gamle Huu Can tran.

- Jeg kan bekrefte at det ikke er noen andre mistenkte i saken, sier Luna, som legger til at motivet for handlingen så langt er ukjent. Det ble funnet et automatvåpen i bilen.

MASSESKYTING: Politiet i Los Angeles holdt pressekonferanse etter masseskytingen lørdag kveld (lokal tid) hvor ti personer døde. Video: AP. Vis mer

Skjøt rundt seg

Politiaksjonen mot varebilen pågikk i forstaden Torrance i Los Angeles etter masseskytingen

Det var i 22.20-tiden lørdag kveld lokal tid at en mann skjøt rundt seg i et festlokale i forstaden Monterey Park.

Mange mennesker var samlet i lokalet for å feire kinesisk nyttår. Fem kvinner og fem menn ble drept. I tillegg ble ti andre såret. Sju av dem var fortsatt innlagt på sykehus natt til mandag norsk tid.

Tumulter

Alle som ble skutt, antas å være over 50 år gamle, opplyser Luna.

Rundt 20 minutter senere gikk en mann inn i et annet festlokale i nabobyen Alhambra. Der oppsto det tumulter der han ble fratatt våpenet, og han klarte å flykte fra stedet, opplyste Luna tidligere søndag.

President Joe Biden har beordret flagging på halv stang fram til solnedgang 26. januar ved offentlige bygninger etter masseskytingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer