Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Antatt gjerningsmann pågrepet etter knivdrapene i Oslo

Politiet etterforsker to drap etter knivstikkinger på forskjellige steder i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det pågikk i dag en full politijakt etter at to personer ble knivdrept med kort mellomrom i dag tidlig i Oslo.

Politiet drev omfattende søk og undersøker samtidig om drapene kan ha noen sammenheng.

Politiet opplyste på en pressekonferanse like etter klokka 12.00 at de antar én mann står bak begge drapene. Han ble pågrepet i Oslo like før politiet startet pressekonferansen.

- Vi knytter en person til begge hendelsene. Antatt samme gjerningsmann er knyttet til begge. Han ble pågrepet i Oslo 12.05, sier Metlid.

Relasjon til ofrene Metlid sier den antatte personen er en mann i 50-åra som er kjent for politiet. Politiet mener han hadde en relasjon til ofrene. Begge to skal ha blitt drept utendørs i dag tidlig.

- Det er imidlertid for tidlig å si noe om motiv. Det pågår mange avhør nå, og det er svært alvorlige saker vi står overfor og derfor har vi satt på mye ressurser, sier hun.

Hun sier politiet i forkant av pågripelsen fokuserte om en bil, og at denne bilen ble funnet. Deretter ble mannen pågrepet på en adresse i Oslo.

- Når det gjelder hvem som er ofrene, kan vi ennå ikke si så mye fordi vi arbeider med identitet og varsling. Det er to voksne personer som er drept, en kvinne på Manglerud og en mann på Tøyen. Vi kan ikke si om det er noe relasjon mellom de, sier politiinspektør og leder for voldsavsnittet Grete Lien Metlid.

Kvinnen er norsk, mens mannen er norsk med utenlandsk opprinnelse, opplyser Metlid.

Stabssjef Johan Fredriksen understreket på pressekonferansen at politiet er kommet langt i etterforskningen.

Til stede på pressekonferansen er stabssjef Johan Fredriksen, politiinspektør Grete Lien Metlid og kommunikasjonssjef Kari Huseby.

Pressekonferansen skulle egentlig starte klokka 12.00 i dag, men ble utsatt da den antatte gjerningsmannen ble pågrepet 12.05.

43 minutters mellomrom Politiet fikk melding om knivstikking på Manglerud 07.38, og deretter på Grønland 08.21.

Begge ofrene ble erklært døde kort tid etter politiet kom til stedet. Den knivdrepte på Grønland var en mann, mens den drepte på Manglerud var en kvinne.

Der har vært flere kontroller på utfartsveiene fra Oslo, der politiet har kontrollert biler i forbindelse med drapene. Oslo politidistrikt melder klokka 11.00 at de har varslet nabopolitidistriker om en bil som kan ha sammenheng med drap i dag, men at beskrivelsen foreløpig er for usikker til å gå ut med.

Voldsavsnittet etterforsker de to knivstikkingene.

Spylet garasje Knivdrapet på Grønland skjedde like utenfor et gatekjøkken i Breigata på Grønland, og en mann ble erklært død kort tid etter meldingen kom inn.

Åstedet er rundt 100 meter fra T-banestasjonen.

Ifølge Dagbladets reporter på stedet er det tydelige blodspor og en blodpøl på fortauet ved åstedet.

Like ved åstedet er det funnet en dunjakke på en stol i tillegg til en bag med mye innhold ved siden av.

På åstedet på Manglerud har politiet satt opp sperringer på knappe hundre meter.

Krimteknikere og et stort politioppbud var på stedet som ligger ved et utendørs garasjeanlegg like ved sentrum av Manglerud.

Like etter 10.30 kom brannvesenet til stedet. Brannbilen var på stedet og spylte ut en av garasjene som ligger like ved åstedet, før politi og krimteknikere forlot stedet klokka 11.00

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media