Knivstikking i Narvik:

Antatt gjerningsmann stjal Stein (63) sin bil: - Han rygget og krasjet i autovernet før han kjørte

Da Stein hjalp til på åstedet, stakk den antatte gjerningsmannen av med bilen hans.

ALVORLIG: Den ene personen døde på stedet. En annen er fløyet til sykehus med luftambulanse, og situasjonen hans beskrives som uavklart og ustabil. Foto: Fritz Hansen /Fremover 
ALVORLIG: Den ene personen døde på stedet. En annen er fløyet til sykehus med luftambulanse, og situasjonen hans beskrives som uavklart og ustabil. Foto: Fritz Hansen /Fremover Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag kveld ble politiet varslet om en mulig trafikkulykke ved Skjombrua i Narvik.

Meldingen gikk ut på at en bil var kjørt inn i en bergvegg.

Da politiet kom fram til stedet, viste det seg å være mer enn en trafikkulykke.

En person funnet drept

På stedet fant politiet nemlig to personer.

Den ene av personene hadde så alvorlige skader at vedkommende døde på stedet, til tross for forsøk på livreddende førstehjelp. Den andre ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Tilstanden skal nå være stabil, men skadene betegnes som alvorlig.

- Opplysninger fra de som var på stedet tyder på at det er knivangrep, sier politiinspektør Steffen Ravnåsen til Dagbladet.

Den antatte gjerningsmannen skal ha stukket av med en grå Citroën C som han stjal på stedet.

- Det er en tilfeldig person som har fått frastjålet bilen, ikke noen av de involverte, sier pressevakt Jannike Dyrhaug i politiet til Dagbladet.

Dagbladet fikk bekreftet klokka 21.10 at den antatte gjerningsmannen haddemeldt seg på Narvik politistasjon. Politiet opplyser at vedkommende vil bli avhørt så snart som mulig.

Hjalp til på åstedet

Bileieren, Stein Aasheim (63), sier til Dagbladet at han stoppet bilen på Skjombrua for det han først trodde bare var en trafikkulykke.

Han satte på nødlysene, og lot bilen gå på tomgang og forlot bilen for å se om han kunne hjelpe til.

BLE FRASTJÅLET BILEN SIN: Stein Aasheim hjalp til ved åstedet. Da han kom tilbake til bilen sin, var den borte. Foto: Privat
BLE FRASTJÅLET BILEN SIN: Stein Aasheim hjalp til ved åstedet. Da han kom tilbake til bilen sin, var den borte. Foto: Privat Vis mer

- Det ble spørsmål om noen hadde hjelpemateriell, så først så jeg etter om jeg hadde det. Det hadde jeg ikke, men jeg fant et varmt teppe, og tok med meg det bort til det jeg da bare trodde var et ulykkessted, sier Aasheim, som har 30 års erfaring fra sivilforsvaret.

- Da jeg kom bort til stedet, ble det klart at dette var knivstikking, ikke bare et trafikkuhell, sier Aasheim, som ikke var direkte delaktig i hjelpearbeidet, men assisterte dem som allerede var i gang med nødhjelp i form av blant annet hjertekompresjoner.

- Den ene personen var fortsatt bevisst da jeg kom bort, og han var bevisst da han ble sendt av gårde med ambulansen. Den andre var død. Begge hadde synlige stikkskader og store blødninger, sier Aasheim.

Stjal bilen hans

Aasheim gikk så fra åstedet og tilbake til der hvor han hadde parkert bilen med nøklene i tenningen cirka 20 meter unna åstedet.

- Da var bilen borte. Personer på stedet observerte en mann som satte seg inn i bilen, men de kunne jo ikke vite om det var den rette eieren. Men de reagerte på at vedkommende hadde rygget og krasjet i autovernet før han kjørte av gårde i motsatt retning, sier Aasheim som synes hendelsen er tragisk.

- Hendelsen har også vært traumatisk for andre involverte. De som kom til stedet og ga nødhjelp først har gjort en bra innsats her, sier Aasheim.