Antatt gjerningsperson er pågrepet av politiet

Politimann skutt og skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har pågrepet den 69 år gamle mannen som antas å ha skutt og skadet en politimann med hagle på Vinstra onsdag kveld.

Det opplyste Gudbrandsdal politidistrikt på Twitter klokka 04.40.

Pågripelsen foregikk uten dramatikk over åtte timer etter at politimannen ble skutt.

- Det hele skjedde uten skade på verken person eller eiendom, og det ble ikke løsnet skudd, opplyser politiet til Dagbladet.

Politiet i Gudbrandsdalen opplyser til Dagbladet at siktede trolig vil bli avhørt i løpet av dagen.

- Gjerningsmannen vil bli fraktet til arresten i Lillehammer der det vil bli foretatt en legeundersøkelse av ham før vi går videre, sier politistasjonssjef Bjørn E. Bergundhaugen i Lillehammer til NTB.

Tilstanden stabil Det hele begynte da politiet ble tilkalt til et legekontor på Vinstra i forbindelse med en person som var inne til konsultasjon.

Helsepersonellet reagerte på mannens oppførsel. Da politipatruljen ankom kontoret, hadde mannen dratt. Patruljen kjørte rundt i området for å prøve å lokalisere mannen og fant ham etter en times tid

Da politiet forsøkte å komme i kontakt med mannen, ble en politimannen skutt med hagle.

Sykehuset Innlandet HF opplyser at politimannen først ble sendt til Lillehammer sykehus. Tilstanden er stabil, men skadeomfanget er foreløpig uavklart. Mannen ble i natt sendt videre til Ullevål sykehus i Oslo.

Beskrives slik Politiet kjenner til mannen fra før, man han har ikke vært knyttet til forhold av lignende alvorlighetsgrad. Han er fra, og bosatt, i Midt-Gudbrandsdal.

Den antatte gjerningsmannen er 69 år gammel og rundt 180 centimeter høy. Han er slank, har lyst blondt hår og skal være iført mørk, kort jakke, og mørk dongeribukse.

Det lokale politiet fikk bistand fra utrykningsenheten i politiet på Lillehammer i pågripelsen. Politiets beredskapstropp i Oslo ble også varslet og ankom ifølge Gudbrandsdølen Dagningen Vinstra rett etter midnatt.

PÅGREPET:  Politiet har pågrepet en mann i natt. Foto: NTB Scanpix.
PÅGREPET: Politiet har pågrepet en mann i natt. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer