- SLO TIL HER: Det var mot denne Nordea-filialen på Tveita i Oslo at 35-åringen og den mystiske kvinnen skal ha møtt opp med falsk fullmakt og fått overført nærmere 90 millioner til en annen konto. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
- SLO TIL HER: Det var mot denne Nordea-filialen på Tveita i Oslo at 35-åringen og den mystiske kvinnen skal ha møtt opp med falsk fullmakt og fått overført nærmere 90 millioner til en annen konto. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

Antatt hovedmann (35) godtar varetektsfengsling

Skal ha svindlet Nordea for 90 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): 35-åringen som pekes ut til å være hovedmannen bak den omfattende svindelen mot Nordea, meldte seg for politiet på mandag etter å ha vært etterlyst nasjonalt og internasjonalt.

I dag blir han framstilt for varetektsfengsling. Fengslingsmøtet vil gå som såkalt kontorforretning, noe som innebærer at siktede selv møter i Oslo tingrett.

- Det er han selv som ønsker dette, men det blir opp til dommeren å avgjøre det, sier politiinspektør Gro Smogeli i Finans- og miljøseksjonen i Oslo-politiet til Dagbladet.

Politiet kommer til å begjære fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, samt medieforbud, opplyser de i en pressemelding.

35-åringen er siktet for grovt bedragi mot Nordea for opp mot 90 millioner kroner.

- Han er avhørt én gang, men jeg ønsker ikke å gå inn på det. Han samtykket til fengsling, og han stiller seg ikke uforstående til siktelsen, sier Smogeli.

En 32 år gammel bankfunksjonær er også siktet i saken. Han nekter straffskyld. Politiet mener han bidro til forfalsking av en fullmakt. I juli i år skal 35-åringen og en kvinne møtt opp i en Nordea-filial på Tveita i Oslo med en fullmakt til kontoen til en av bankens kvinnelige kunder.

Politiet har tidligere pågrepet en 32 år gammel bankfunksjonær som de mener bidro til forfalskning av en fullmakt til kundekontoen. 35-åringen og den mystiske kvinnen skal så å ha overført til sammen 89 millioner kroner til en annen konto, som så skal stykkvis ha blitt overført til andre kontoer, blant annet i utlandet.

Politiet jobber med å finne den ukjente kvinnen.

- Dette er noe vi jobber med kontinuerlig, sier Smogeli til Dagbladet.

Kvinnen er etterlyst, og man vurderer om man skal gå ut offentlig å etterlyse henne med navn og bilde.

Dagbladet har foreløpig ikke kommet i kontakt med mannens advokat Steinar Glimsholt, men Advokatfirmaet Haugland & CO opplyser at de ikke kommenterer saken.

Dagbladet følger saken.