Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Antatt IS-kriger mistenkes for dobbeltdrap i Sverige

En mann i 30-åra er nå pågrepet, mistenkt for drap etter skyting i Örebro. Han skal tidligere ha kriget for IS i Syria.

SKYTEEPISODE: I bydelen Vivalla i Ørebro har det vært skyteepisoder tidligere også. Her fra 2014 da politi sperret av stedet. Foto: Pavel Koubek / Icon Photography / TT / NTB scanpix
SKYTEEPISODE: I bydelen Vivalla i Ørebro har det vært skyteepisoder tidligere også. Her fra 2014 da politi sperret av stedet. Foto: Pavel Koubek / Icon Photography / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag kveld i forrige uke mistet to personer livet etter en skyteepisode i Vivalla sentrum i Örebro. En mann i 30-åra er nå pågrepet, siktet for drap. Han har tidligere reist til konfliktområdet og deltatt i krigen i Syria.

Mannen er en av fire som så langt er mistenkt for drap i Vivalla. I dagene som fulgte etter hendelsen, ble tre personer mistenkt for drap, 15, 22 og en 31 år gamle. På mandag ble den fjerde mannen mistenkt.

- Jeg kommenterer ingenting om personen bortsett fra at han er pågrepet, mistenkt for drap sier aktor Krister Petersson til SVT.

Aktoren som leder etterforskningen har ifølge Expressen beskrevet hendelsen som et hevndrap.

Fremmedkrigere

Mannen er en av ett tjuetalls personer fra Vivalla som har reist ned til Syria og sluttet seg til IS eller andre terrororganisasjoner som kjemper for samme mål om å etablere en islamsk stat.

Avisa skriver at mellom 20 og 30 personer reist fra Vivalla for å slutte seg til terrororganisasjoner i Irak og Syria de siste åra. Den mistenkte mannen skal ha vært en av de første som reiste fra Örebro. Han kom tilbake til byen for noen år siden, samtidig som at hans to brødre fryktes å ha omkommet i strid.

Vil ikke kommentere

Mannens advokat vi ikke kommentere anklagelsene.

- Jeg velger å ikke svare i det hele tatt, sier advokat Christoffer Olsson til SVT.

Politiet fikk melding om skytehendelsen i Örebro like etter klokka 22 tirsdag kveld forrige uke. Vitner har forklart at de hørte flere skudd i området, og politiet informerte at tre personer var skadd. To av dem døde seinere av hendelsen. Den tredje ble skadet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media