Antatt kidnappet israelsk soldat døde i kamp

Hadar Goldin (23) overrasket av selvmordsbomber under ødeleggelse av Hamas-tunnel.

FUNNET: Den israelske avisen Haaretz melder at den israelske soldaten Hadar Goldin (23) døde ved en tunnel og at han ble drept av en selvmordsbomber. Foto: AP Photo/YNet News
FUNNET: Den israelske avisen Haaretz melder at den israelske soldaten Hadar Goldin (23) døde ved en tunnel og at han ble drept av en selvmordsbomber. Foto: AP Photo/YNet NewsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse natt til søndag sier en talsmann for det israelske forsvaret (IDF) at en granskningskommisjon kom til konklusjonen om at Hadar Goldin (23) er død basert på bevis funnet på åstedet, melder Haaretz.

Avisens journalist Anshel Pfeffer skriver på Twitter at IDF har konkludert med at Goldin ble drept av en selvmordsbomber, og at Hamas tok med seg levningene inn i en tunnel.

Avviste bortføring En talsmann for forsvaret vil verken bekrefte eller avvise om levninger av Golding ble funnet på åstedet.

Goldin forsvant da han og to andre soldater var i ferd med å ødelegge en av Hamas' tunneler øst for Rafah rundt halvannen time etter at våpenhvilen startet fredag morgen.

Israel sa 23-åringen var bortført av Hamas, noe Hamas senere avviste. Ifølge Hamas hadde de ingen opplysninger om den savnede israelske soldaten. De hevdet han kunne ha blitt drept av israelske bomber.

Sju drept Bombingen av Gazastripen fortsatte natt til søndag. Minst sju palestinere ble drept i forskjellige angrep, opplyser helsearbeidere.

Fire personer ble drept i et bombeangrep mot et hus i Rafah, sør på Gazastripen. Tre andre ble drept i et angrep mot flyktningleiren Jabaliya, der 10 andre ble såret.

- Blant de drepte er det en fire år gammel jente, sier en talsmann for helsedepartementet.

Innbyggere forteller om kraftig bombardement fra kampfly, melder nyhetsbyrået DPA.

Militæraksjonen fortsetter Israels forsvarsminister, som er i familie med Hadar Goldin, besøkte familiens hjem sent lørdag, melder israelske medier.

Hundrevis av mennesker, blant dem foreldrene til de tre soldatene som ble drept på Vestbredden i juni, samlet seg også utenfor huset til familien.

Tidligere lørdag krevde Goldins mor at den israelske hæren ikke trekker seg ut av Gazastripen uten at hennes sønn var kommet til rette.

Lørdag trakk Israel ut enkelte bakkestyrker fra Gazastripen. Men statsminister Benjamin Netanyahu lover at militæraksjonen kommer til å vare så lenge det er nødvendig.

Omgruppere Statsminister Netanyahu nøyde seg med å si at Israel kommer til å «omgruppere» styrkene sine straks Hamas' tunneler er ødelagt, hvilket ifølge ham er nært forestående.

- Etter å ha fullført oppdraget med å ødelegge tunnelene, kommer det israelske forsvaret til å fortsette å handle i henhold til våre egne forsvarsbehov. Det vil fortsette helt til vi oppnår vårt mål om å gjenopprette sikkerheten for dere - Israels borgere, sa han.

Gaza-offensiven vil fortsette «så lenge det er nødvendig», påpekte Netanyahu. Han ga ikke noe tegn til at Israel er villig til å gå tilbake til forhandlingsbordet i Kairo, hvor en palestinsk delegasjon venter. (NTB-Reuters-AFP)