HENRETTET: Da politiet gjennomsøkte huset til John Wayne Gacy fant de 28 lik i forskjellige stadier av forråtnelse. Ytterligere fem ble funnet seinere. Gacy var aktiv fra 1972 til 1978. Han ble dømt til døden og henrettet i 1994. Foto: Scanpix
HENRETTET: Da politiet gjennomsøkte huset til John Wayne Gacy fant de 28 lik i forskjellige stadier av forråtnelse. Ytterligere fem ble funnet seinere. Gacy var aktiv fra 1972 til 1978. Han ble dømt til døden og henrettet i 1994. Foto: ScanpixVis mer

Antatt offer for klovnedrapsmannen funnet etter 34 år

Harold (53) var ikke død likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mai 1977 forlot Harold Wayne Lovell familiehjemmet i Chicago, for å finne arbeid i anleggsbransjen.

Søsknene Tim Lovell og Theresa Hasselberg hørte aldri noe fra sin bror igjen. Etter lange samtaler og timer og år med undring, gikk de utifra at han var død.

Søsknene trodde broren på sin jakt etter jobb i anleggsbransjen hadde kommet i kontakt med John Wayne Gacy - entrepenør og seriemorder. Gacy er dømt for drapene på 33 unge menn, som han har lokket i dødsfella gjennom å tilby dem jobb nettopp i anleggsbransjen.

Et skrekkinnjagende bilde av John Wayne Gacy som klovn ble spredt i amerikanske medier, etter at han i barnebursdager og for veldedighet hadde kledd seg ut som klovn.

Fant bilde I 1977, da Lovell forlot hjemmet, skal Gacy ha oppholdt seg nettopp i området der familien Lovell holdt til.

Sheriffen i Cook County sier at de fortsatt ikke har kunnet identifisere åtte av Gacys ofre. Dermed ble Lovell-søsknenes mistanke forsterket.

Politiet tilbyr nå utvidede DNA-søk som et siste forsøk på å identifisere ofrene. Det hadde Lovell-søsknene opprinnelig tenkt å slå til på. Men så:

Plutselig kom de over et pågripelsesbilde av sin bror, tatt av politiet i Florida. De kastet seg rundt, sporet opp et nummer til broren i Florida ringte og tilbød ham en bussbillett hjem.

Fantastisk Og tirsdag denne uka, skriver AP, var Wayne Lovell tilbake hos sine kjære.

- Fantastisk, sier Wayne Lovell i dag.

Han forklarer at han ikke kom godt overens med sin mor og stefar i Chicago, og derfor satte kursen mot Florida og aldri lot høre fra seg igjen.

Han har jobbet som håndverker og anleggsarbeider, men også vært tatt for marihuana-kjøp og enkelte andre mindre lovbrudd.

John Wayne Gacy erkjente sine forbrytelser i avhør, ble dømt til døden og henrettet i 1994. Han gjemte de fleste ofrene i kjelleren, men dumpet fire lik i ei elv etter at han ikke hadde plass til flere lik i huset.

ENDELIG SAMMEN IGJEN: Harold Wayne Lovell (t.h.) og broren Tim. Foto: AP/Theresa Hasselberg/Scanpix
ENDELIG SAMMEN IGJEN: Harold Wayne Lovell (t.h.) og broren Tim. Foto: AP/Theresa Hasselberg/Scanpix Vis mer