Antatt politidrapsmann pågrepet etter 48 dager på rømmen

Gjemte seg i skogen.

TATT: Eric Frein (31) er pågrepet etter en politijakt som har vart i 48 dager. Foto: AP Photo/FBI
TATT: Eric Frein (31) er pågrepet etter en politijakt som har vart i 48 dager. Foto: AP Photo/FBIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Eric Frein (31), som er mistenkt for å ha drept politimannen Bryon Dickson og skadet politimannen Alex Douglass i Blooming Grove i delstaten Pennsylvania 12. september, ble torsdag pågrepet.

Dermed er den 48 dager lange jakten på en av FBIs mest ettersøkte menn avsluttet, skriver Washington Post.

Frein skal ha blitt pågrepet i en forlatt flyhangar, melder nyhetsbyrået AP. Ifølge statsadvokat Ray Tonkin vil myndighetene forsøke å få Frein dømt til dødsstraff. Nå er han siktet for overlagt drap samt en rekke andre forhold, deriblant for å være i besittelse av masseødeleggelsesvåpen.

Fant bilen hans Pågripelsen kommer etter uker med en intens politijakt som blant annet har ført til at skoler til tider er blitt stengt, at utendørsarrangementer er blitt avlyst og at veier er blitt sperret.

12. september skal Frein ifølge politiet ha avfyrt skudd utenfor politibygningen i Blooming Grove. Politikaptein Bryon Dickson ble drept og en annen politimann ble alvorlig skadet.

Frein skal ha blitt linket til angrepet etter at en mann som gikk tur med hunden sin fant Freins bil i en sump noen kilometer fra åstedet tre dager seinere. I bilen fant politiet ammunisjon som matchet det som ble brukt under angrepet samt Freins førerkort, kamuflasjesminke, to tomme rifleetuier og militært utstyr.

- Ekstremt farlig Myndighetene har siden beskrevet Frein, som omtales som en survivalist, som bevæpnet og ekstremt farlig, og de har bedt beboere om å være på vakt. Samtidig har de jaktet på ham i skogsområder rundt åstedet. De har også oppsøkt foreldrene hans etter at han forsøkte å kontakte dem med sin egen mobiltelefon.

I løpet av jakten har politiet funnet flere gjenstander de mener Frein hadde gjemt i skogen, deriblant en AK-47-rifle, ammunisjon og bomber. De fant også en dagbok og en camp som var blitt forlatt i hui og hast. Flere ganger skal de også ha observert en mann de mener er Frein, men han skal ha vært så langt unna i ulendt terreng at politiet ikke klarte å ta ham.

Folk som kjenner 31-åringen sier at han tidligere har uttrykt anti-politiholdninger. Dette skal han også ha gjort på nettet. Hjemme hos foreldrene fant politiet blant annet en skarpskytterhåndbok fra den amerikanske hæren, og faren, som er en pensjonert major, har sagt til politiet at han er en glimrende skarpskytter, ifølge AP.

Politiet tror også at Frein hadde planlagt angrepet mot politiet i flere år basert på informasjon de har funnet på en datamaskin han brukte.