Antatt pyroman arrestert i Oslo

Ble fanget av videokameraer etter brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i 30-åra sitter nå i arresten etter at han ble tatt for brannstiftelse i Oslo i natt. En bygård på Bislett ble forsøkt satt i brann, men flammene spredte seg ikke lenger enn til portrommet.

- Vi fikk melding om brannen klokka 04.30. Det var mye røyk, men brannvesenet klarte å slokke flammene etter kort tid, sier sentralvaktleder Ingunn Braseth ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Det ble tidlig klart at brannen i bygården, som bare huser næringslokaler, var påsatt, og teknikken hjalp politiet med å pågripe den antatte pyromanen.

Det er mange overvåkingskameraer i området rundt bygården i Falbes gate, rett ved Høgskolen i Oslo. Politiet kunne derfor etter kort tid pågripe den mistenkte, som oppholdt seg i nærheten.

- Vi kjenner ennå ikke årsaken til ildspåsettelsen, sier Braseth og håper avhør av den pågrepne vil gi svar.

- Ei branndør hindret brannen i å spre seg oppover i etasjene, derfor ble den raskt slokket, sier operatør Gøran Nordstrøm ved Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.no.

FULL UTRYKNING: Brannvesenet rykket ut med store mannskaper til brannen i Falbes gate, ved Høgskolen i Oslo. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
FULL UTRYKNING: Brannvesenet rykket ut med store mannskaper til brannen i Falbes gate, ved Høgskolen i Oslo. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN Vis mer
Antatt pyroman arrestert i Oslo
SPREDTE SEG IKKE: Brannen nådde ikke lenger enn portrommet i bygården, som bare huser næringslokaler.