Antatt terrorist tatt i Bayern

Med bilen full av våpen, trolig på vei til Paris, ble en mann arrestert for ei uke siden av tysk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Under en rutinekontroll torsdag i forrige uke på en motorvei i Bayern, ble en VW-Golf med innregistrering fra Montenegro vinket til side.

I vogna ble det funnet granater, sprengstoff og flere kalasjnikov maskinpistoler, melder flere tyske nyhetsportaler, deriblant Focus

Tatt på autobahn Anholdelsen fant sted utenfor byen Rosenheim på autobahn mellom Salzburg og München. Den vanligvis seriøse radiokanalen Bayerischer Rundfunk rapporterer - med ikke navngitte politifolk som kilder - at den anholdte bilføreren til nå har nektet å forklare seg. 

Mannen - som er montenegriner - skal ikke ha benyttet seg av retten til å få oppnevnt en forsvarsadvokat.  

Våpnene og sprengstoffet ble funnet i det som omtales som et «profesjonelt skjulested» i bilen. Fra Montenegro kom det melding om at den anholdte 51-åringen aldri hadde vært i politiets søkelys i hjemlandet.
 
På vei til Paris Fordi flere dokumenter i bilen tydet på at 51-åringen var på vei til Paris, ble det fra kriminalpolitiet i Bayern forsøkt å ta opp kontakt med franske kolleger.

Vedkommende som besvarte henvendelsen, skal imidlertid ha vært demonstrativt uinteressert - og anbefalte tyskerne å bruke tjenestevei til å sende en søknad om mulig utveksling av informasjoner.

Det er ikke klart hvorvidt pågripelsen har noen forbindelse til angrepene i Paris eller ei.