Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Antatte opprørere drept i Swat-dalen

Regjeringsstyrkene hevder å ha kontroll over det islamistiske opprøret i området.

Soldater holder vakt på åstedet for en bombeaksjon i Peshawar sist helg. Mandag ble byen nordvest i Pakistan rystet av en ny eksplosjon, der fem mennesker ble drept og 49 skadd, men det var uklart om det var en bombe som gikk av. Samme dag ble det meldt at regjeringssoldater har drept fire antatte opprørere i Swat-dalen i de nordvestlige delene av Pakistan. Foto: REUTERS / Fayaz Aziz / SCANPIX
Soldater holder vakt på åstedet for en bombeaksjon i Peshawar sist helg. Mandag ble byen nordvest i Pakistan rystet av en ny eksplosjon, der fem mennesker ble drept og 49 skadd, men det var uklart om det var en bombe som gikk av. Samme dag ble det meldt at regjeringssoldater har drept fire antatte opprørere i Swat-dalen i de nordvestlige delene av Pakistan. Foto: REUTERS / Fayaz Aziz / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Tjenestemenn i Pakistan sier soldater fra landets regjeringshær har drept fire antatte opprørere i Swat-dalen nordvest i landet. Regjeringsstyrkene hevder å ha kontroll over det islamistiske opprøret der.

Soldatene ble beskutt da de gikk til aksjon mot det som antas å være et skjulested for tilhengere av den radikale muslimske predikanten Maulana Fazlullah. Regjeringssoldatene besvarte ilden, sa en talsmann for regjeringshæren mandag.

I byen Peshawar ble fem mennesker drept og 49 andre skadd i en eksplosjon mandag. Det var uklart om det var en bombe som gikk av, og polititalsmannen Saleem Khan kunne bare si at episoden var under etterforskning.

Eksplosjonen skjedde utenfor et rettslokale som huser domstoler på ulikt nivå. Peshawar kalles ofte porten til det såkalte stammebeltet der islamister med tilknytning til talibanmilitsen og terrornettverket al-Qaida har sine baser.

Den pakistanske regjeringshæren satte i april i år i verk en storoffensiv mot de ytterliggående islamistene i nordvest. Siden da skal mer enn 2.150 geriljasoldater være drept, hevder myndighetene i Islamabad. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media