Skoleskytingen i Texas:

- Ante ikke at dette var farvel

Blant de 19 omkomne barna var også vise-sheriffens datter Alexandria Aniyah Rubi.

TEXAS: Alexandria Aniyah Rubio er identifisert som et av ofrene for masseskytingen ved en skole i Texas tirsdag. Foto: Kimberly Mata-Rubio / Facebook

TEXAS: Alexandria Aniyah Rubio er identifisert som et av ofrene for masseskytingen ved en skole i Texas tirsdag. Foto: Kimberly Mata-Rubio / Facebook

Vis mer
Publisert

19 elever og to lærere er bekreftet omkommet etter masseskytingen ved Robb Elementary School i Uvalde i Texas tirsdag ettermiddag.

I en pressekonferanse onsdag fortalte Texas' guvernør Greg Abbot at en av deres vise-sheriffer hadde mistet et barn i angrepet.

Den omkomne er identifisert som Alexandria Aniyah Rubio, datteren til vise-sheriff Felix Rubio.

- Jeg ville ikke at han skulle ta livet hennes. Alt jeg kan håpe på nå er at hun ikke bare blir enda et tall. Forhåpentligvis så kommer det endringer, sa han i et intervju med CNN.

På spørsmål om hvilke endringer Rubio refererer til, svarer han følgende:

- Slutt på vold og skytevåpen. Jeg er selv politi og vise-sheriff her, men dette er nok. Ingen andre burde måtte gå gjennom noe sånt. Vi skulle heller aldri gått gjennom dette, men det gjør vi.

Det sa han i et intervju kort tid etter at skytingen fant sted.

- Vi elsket henne

- Min nydelige, smarte, Alexandria Aniyah Rubio ble anerkjent med et diplom for toppkarakter i alle fag. I tillegg mottok hun god medborger-prisen. Vi fortalte henne at vi elsket henne og at vi skulle hente henne etter skolen. Vi hadde ingen anelse om at dette var farvel.

Foto: Kimberly Mata-Rubio / Facebook
Foto: Kimberly Mata-Rubio / Facebook Vis mer

Dette delte moren til den avdøde på Facebook sammen med bildet over.

Kimberly Mata-Rubio er en av mange som nå deler minner om sine avdøde barn, familiemedlemmer og venner i sosiale medier.

Hylles

Også Eva Mireles var blant de drepte i skoleskytingen i Texas tirsdag. Hun var lærer for en fjerdeklasse og skal ha blitt skutt da hun forsøkte å beskytte elevene sine, har en slektning fortalt The New York Times.

Flere slektninger har i ettertid hyllet Mireles på sosiale medier.

PÅ JOBB: Eva Mireles ble skutt og drept mens hun var på jobb. Foto: Robb Elementary School.
PÅ JOBB: Eva Mireles ble skutt og drept mens hun var på jobb. Foto: Robb Elementary School. Vis mer

Blant annet har datteren, Adalynn Ruiz, hyllet moren i et innlegg på Facebook. Innlegget er gjengitt av NBC News.

- Mamma, jeg har ikke ord til å beskrive hvordan jeg føler meg akkurat nå, i morgen og resten av livet (...) Mamma, du er en helt, skriver hun.

I innlegget omtaler hun også moren som «halvdelen som gjør meg hel».

- Jeg savner deg mer enn ord kan forklare. Jeg er så glad for at folk kjenner navnet og det vakre ansiktet ditt nå, og vet hvordan en helt ser ut, legger Ruiz til i det rørende innlegget.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer