Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ante noe var galt - reddet kunden

De ansatte på McDonald's i Lodi, California, hadde neppe regnet med at de skulle havne midt oppi en politiaksjon på selveste julaften.

MCDONALD'S: To McDonald's-ansatte avbildet sammen med lokale politibetjenter etter redningsaksjonen. Foto: San Joaquin County Sheriff's Office
MCDONALD'S: To McDonald's-ansatte avbildet sammen med lokale politibetjenter etter redningsaksjonen. Foto: San Joaquin County Sheriff's Office Vis mer

- We are lovin'it, skriver sheriffkontoret i San Joaquin på Facebook, og viser dermed til McDonald's kjente slagord.

- Et offer er trygt takket være Mcdonald's-ansatte, skriver sheriffkontoret videre.

Facebook-innlegget har i skrivende stund fått over 3000 «reaksjoner» og godt over 600 kommentarer.

Ba om hjelp

På julaften, rett etter klokka 14, gikk en kvinne inn på McDonald's-restauranten og ba en ansatt ved disken om å ringe 911 (nødnummeret i USA).

- Hun ga også den ansatte bilnummeret på kjøretøyet hun reiste i og ba dem om å gjemme henne. Etter at kvinnen brukte toalettet, forsøkte hun å bestille ved disken, men den mistenkte mannen var i nærheten og krevde at hun brukte «drive thru»-vinduet, skriver sheriffkontoret.

Mens de bestilte i bilen, formet hun ordene «hjelp meg» til en ansatt.

Da ankom politiet stedet, og bilen ble pekt ut av de ansatte ved hurtigmat-restauranten. Kvinnen, som kjørte mens den mistenkte mannen satt i passasjersetet, ble bedt om å parkere bilen.

Det viste seg at den mistenkte mannen tidligere hadde mishandlet kvinnen. Denne dagen skal han ha truet henne på livet med et skytevåpen og krevd at hun kjørte ham til familien hans.

Et våpen ble funnet i bilen.

Han er siktet for trusler, tyveri og ulovlig besittelse av våpen. Kausjonen hans er satt til hele 360 000 dollar, ifølge CNN.

«Safe Space»

McDonald's skryter både av sine ansatte og sheriffkontoret på Facebook.

- Vi er stolte over å støtte både «A Safe Place» og vårt politi.

«Safe Space» er et nasjonalt program for å hjelpe unge som trenger umiddelbar hjelp og trygghet, skriver CNN.

Programmet består av et nettverk av steder, inkludert skoler, brannstasjoner, biblioteker og foretak, som unge personer i krise kan finne et trygt sted og kan få hjelp.

Det er mer en 20 000 «Safe Space»-steder rundt om i USA.