Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anthony (25) ble avslørt av sin egen tatovering

Gjengmedlemmets tatovering illustrerte åstedet for et fire år gammelt drap. Nå kan 25-åringen bli dømt til livstid.

AVSLØRTE SEG SELV: Anthony Garcia (25) har blitt dømt for drapet på John Juarez (23) som ble drept i 2004. Etter fire år, i 2008, oppdaget en etterforsker tatoveringeen til Garcia etter at han hadde blitt tatt i en rutinemessig trafikkkontroll. Etterforskeren fant ut at han hadde tatovert detaljene fra åstedet Juarez ble drept. Foto: EPA/LA-sheriffen/Scanpix
AVSLØRTE SEG SELV: Anthony Garcia (25) har blitt dømt for drapet på John Juarez (23) som ble drept i 2004. Etter fire år, i 2008, oppdaget en etterforsker tatoveringeen til Garcia etter at han hadde blitt tatt i en rutinemessig trafikkkontroll. Etterforskeren fant ut at han hadde tatovert detaljene fra åstedet Juarez ble drept. Foto: EPA/LA-sheriffen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fire år har sheriff-kontoret i Los Angeles prøvd å løse drapsgåten etter at John Juarez (23) ble funnet død utenfor en spritsjappe i Pico Rivera i Los Angeles.

For drapsetterforskeren Kevn Lloyd er det rutine å bla gjennom stillbilder av tatoverte gjengmedlemmer. Men tatoveringen Anthony Garcia (25) bar på brystet var det noe spesielt med, skriver Los Angeles Times.

For på brystet hadde den unge Pico Rivera-gangsteren tatovert inn åstedet for drapet som har plaget Lloyd siden 2004. Tatoveringen viste offeret Juarez, et medlem av Pico Nuevo-gjengen, som en pianøtt, et ord etterforskerne mener er vanlig å bruke om rivaliserende gjengmedlemmer.

Nøkkeldetaljer som julebelysningen på taket, retningen Juarez hadde falt, en bøyd gatelykt over veien og gateskiltene - alt under påskriften «RIVERA KILLS», en henvisning til gjengen Rivera-13.

- Jeg jobbet i Pico Rivera i mange år, så jeg er ganske kjent med området. Det var helt utrolig, sier Lloyd til Los Angeles Times.

Garcia, som går under kallenavnet «Chopper» (helikopter), har over illustrasjonen av åstedet tatovert inn et helikopter som skyter ned mot åstedet.

Drapsetterforsker Lloyd startet etterforskningen etter at han oppdaget Garcias stillbilde i forbindelse med et «mugshot» tatt i forbindelse at 25-åringen ble stoppet i en rutinemessig trafikkkontroll og ble mistenkt for å kjøre med ugyldig førerkort i 2008.

ÅSTEDET: Her ble John Juarez (23) drept i 2004. På grunn av gjerningsmannens tatoveringer har han blitt dømt for drapet.   Foto: AFP/LA-sheriffen/Scanpix
ÅSTEDET: Her ble John Juarez (23) drept i 2004. På grunn av gjerningsmannens tatoveringer har han blitt dømt for drapet. Foto: AFP/LA-sheriffen/Scanpix Vis mer

Etter en omfattende etterforskning, gikk politiet til pågripelse av Garcia. Deretter gikk noen av Lloyds etterforskerkollegaer inn i rollen som gjengmedlemmer og begynte å knytte kontakt med 25-åringen i fengselet.

Der fikk de en innrømmelse som denne uka førte til at Garcia ble dømt for drapet, melder nyhetsbyrået AP.

- Han tatoverte innrømmelsen på brystkassa, sier Mike Parker til nyhetsbyrået.

Det 23-årige offeret hadde stått ved en telefonkiosk utenfor spritsjappa da to menn hadde spurt hvor han kom fra og skutt han flere ganger. De to skal deretter ha blitt plukket opp av en ventende bil og stukket av.

Garcia kan bli dømt til 65 år til livstid når han får avsagt straffen 19. mai, opplyser assisterende statsadvokat Brock Lunsford til AP.

Den andre personen som deltok i skytingen har ikke blitt siktet, men Robert Armijo (28) har sagt seg skyldig i overfall med skytevåpen og uanktsomt drap. Han kan bli dømt til 20 års fengsel når han får dømmen 3. mai.

DETALJERT: Her ser man hva som felte Anthony Garcia (25). Foto: AFP/LA-sheriffen/Scanpix
DETALJERT: Her ser man hva som felte Anthony Garcia (25). Foto: AFP/LA-sheriffen/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media