Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anti-apartheidprest dømt for tyveri fra popstjerne

Cape Town: Anti-apartheidpresten Alan Boesak ble i dag funnet skyldig i å ha stjålet 335 000 kroner fra fondet til popsangeren Paul Simon. Det var i alt 27 tiltalepunkter mot ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presten er frifunnet for to andre anklager for svindel og tyveri. Dette kunngjorde dommer John Foxcroft.

Fondet som Paul Simon ga penger til, skulle finansiere arbeid for fattige barn som var ofre for raseskillepolitikken i Sør-Afrika. Spørsmålet om hvor det ble av de 259 000 sørafrikanske rand som forsvant fra fondet, har stått sentralt under rettssaken mot Boesak.

Men den 53 år gamle presten var også tiltalt for 24 andre tilfeller av tyveri og svindel enn de tre punktene som dommer Foxcroft tok opp først, da han begynte å lese opp rettens kjennelse. Det var ventet at resten av opplesningen ville ta mesteparten av onsdag formiddag.

Boesak er en personlig venn av Sør-Afrikas president Nelson Mandela og har vært en lederskikkelse i regjeringspartiet ANCs regionalarbeid i provinsen Western Cape. Han har overhodet ikke innrømmet straffeskyld, men krevd å bli frifunnet på hvert enkelt av de 27 tiltalepunktene mot ham.

Dommer Foxcroft mente likevel at aktoratet hadde bevist Boesaks skyld i punktet som gjaldt pengene Paul Simon samlet inn under en turné i Sør-Afrika i 1992. Allan Boesak var også tiltalt for å ha stukket unna mesteparten av en pengegave på 330 000 rand (429 000 kroner) fra Norge.

(NTB-AFP-Reuters)