Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anti-feminist kan ikke varetektsfengsles

Fikk medhold i Høyesterett.

 Varetektsfengsles ikke:  Ekstremistblogger Eivind Berge fikk medhold i Høyesterett. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
Varetektsfengsles ikke: Ekstremistblogger Eivind Berge fikk medhold i Høyesterett. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede bloggeren Eivind Berge kan ikke varetektsfengsles. Påtalemyndighetene vant ikke frem i med sin anke i Høyesterett, melder NTB.

Berge ble varetektsfengslet etter bloggposter om det blant annet Politiets sikkerhetstjeneste (PST), mente var oppfordringer til politidrap og konkrete trusler.

Noen av uttalelsene var:

• «Jeg skulle ønske menn som gruppe påførte politiet slike tap at samfunnet ble tvunget til å kalkulere med at de mest hatefulle feministlovene ikke er verd å håndheve»

• «Føler skadefryd over at enda en norsk purkefaen er tatt av dage. Slik skal det gjøres når purken kommer på døren»

• «(...) angrep på politiet er noe som harmonerer 100 prosent med alt jeg står for. Andre drap støtter jeg ikke.»

Også Berges syn på feminisme har skapt debatt de siste dagene.

Etter et intervju med Dagbladet har blant andre politiker Arild Stokkan-Grande gått ut og sagt at Berge ikke snakker på vegne av andre menn når han ytrer sine meninger om feminisme i Norge.

Sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen sier i dagens Dagbladet at det kan være farlig dersom debatten om likestillingsdebattens skyggesider blir kneblet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media