Anti-islam, anti-Tyrkia og anti-innvandring

Derfor vant de konservative og høyreekstreme partiene protestvalget til Europaparlamentet.

JUBLET: Nick Griffin fra British National Party jubler over at det høyreorienterte partiet har fått sine første plasser i Europaparlamentet. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/SCANPIX
JUBLET: Nick Griffin fra British National Party jubler over at det høyreorienterte partiet har fått sine første plasser i Europaparlamentet. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Historisk lav valgdeltakelse, tilbakeslag for sosialdemokratene og framgang for de konservative og de høyreekstreme partiene. Det er det foreløpige resultatet av valget til Europaparlamentet.

- Resultatet er spesielt, gitt at finanskrisen danner bakteppe for dette valget, sier statsviter og tidligere forskningsleder for Europa-programmet, Kate Hansen Bundt til Dagbladet.

Med en valgdeltakelse nede i 43-44 prosent går Storbritannias Labour-parti, de tyske sosialdemokratene og Frankrikes sosialistparti mot et historisk valgnederlag.

- I kveld er en veldig vanskelig kveld for sosialistene i mange europeiske land, oppsummerte en slukøret Martin Schulz, leder for sosialistene i Europaparlamentet i går.

• Her kan se valgresultatet i alle de 27 landene som har holdt valg.

Fram for ytre høyreI Nederland, Østerrike, Danmark, Slovakia og Ungarn har partier på den ytterste høyrefløyen gått sterkt fram.

I Storbritannia kunne det høyreekstreme partiet British National Party juble over at de for første gang kommer inn i Europaparlamentet med sine to mandater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer