Anti-israelsk demonstrasjon sporet av i Malmø

Avfyrte raketter og kastet malingsbomber.

UTE AV KONTROLL
En demonstrasjon  mot Davis Cup-turneringen i Malmø mellom Sverige og  Israel ble lørdag arrangert av nettverket  Stoppa matchen, Demonstrantene forsøkte å trenge gjennom poliets sperringer utenfor Baltiska hallen.
Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
UTE AV KONTROLL En demonstrasjon mot Davis Cup-turneringen i Malmø mellom Sverige og Israel ble lørdag arrangert av nettverket Stoppa matchen, Demonstrantene forsøkte å trenge gjennom poliets sperringer utenfor Baltiska hallen. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag spiller Sverige tenniskamp mot Israel i Davis Cupen, og flere tusen demonstranter har nå begitt seg i retning stadion som ligger i Malmø.

- Det virker som om de forsøker å storme hallen. Politiet har satt inn hester og biler, skriver Sydsvenskans utsendte reporter.

Ifølge rapporter har noen av politiets biler blitt punktert, og demonstrasjonen begynner å komme ut av kontroll.

En gruppe på 200-300 demonstranter kaster flasker og fyrer av raketter mot politiet. Politimennene er utstyrt med batonger og prøver å omringe gruppen. Hundepatruljer og flere biler står også klar til beredskap.

Et førtitalls demonstranter skal også ha kastet fargebomber mot politiet.

- Luften er full av brann og kruttrøyk, sier Kenan Habul i Sydsvenskan.

Allerede i går var det større demonstrasjoner mot at Israel skulle spille tenniskamp i Malmø, men det gikk da fredelig for seg.

Regn bidro til færre demonstranterTusenvis av demonstranter samlet seg på Stortorget i Malmø tidligere i dag og ropte slagord mot Israel, før de gjorde seg klare til å marsjere mot Baltiska hallen der tenniskampen finner sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer