Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anti-israelsk demonstrasjon sporet av i Malmø

Avfyrte raketter og kastet malingsbomber.

UTE AV KONTROLL
En demonstrasjon  mot Davis Cup-turneringen i Malmø mellom Sverige og  Israel ble lørdag arrangert av nettverket  Stoppa matchen, Demonstrantene forsøkte å trenge gjennom poliets sperringer utenfor Baltiska hallen.
Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
UTE AV KONTROLL En demonstrasjon mot Davis Cup-turneringen i Malmø mellom Sverige og Israel ble lørdag arrangert av nettverket Stoppa matchen, Demonstrantene forsøkte å trenge gjennom poliets sperringer utenfor Baltiska hallen. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag spiller Sverige tenniskamp mot Israel i Davis Cupen, og flere tusen demonstranter har nå begitt seg i retning stadion som ligger i Malmø.

- Det virker som om de forsøker å storme hallen. Politiet har satt inn hester og biler, skriver Sydsvenskans utsendte reporter.

Ifølge rapporter har noen av politiets biler blitt punktert, og demonstrasjonen begynner å komme ut av kontroll.

En gruppe på 200-300 demonstranter kaster flasker og fyrer av raketter mot politiet. Politimennene er utstyrt med batonger og prøver å omringe gruppen. Hundepatruljer og flere biler står også klar til beredskap.

Et førtitalls demonstranter skal også ha kastet fargebomber mot politiet.

- Luften er full av brann og kruttrøyk, sier Kenan Habul i Sydsvenskan.

Allerede i går var det større demonstrasjoner mot at Israel skulle spille tenniskamp i Malmø, men det gikk da fredelig for seg.

Regn bidro til færre demonstranter
Tusenvis av demonstranter samlet seg på Stortorget i Malmø tidligere i dag og ropte slagord mot Israel, før de gjorde seg klare til å marsjere mot Baltiska hallen der tenniskampen finner sted.

Det var ventet nærmere 15 000 demonstranter som skulle marsjere til tennishallen der Israel spiller mot Sverige, men på grunn av regn estimerer nå Expressen at det er snakk om 6000 personer i opptoget.

Arrangøren av demonstrasjonen hadde lovet en fredelig markering mot Israel, men et mindre antall demonstranter har brutt ut og skaper nå fullt kaos i Malmø.

Ryktes om at nazister deltok
- En mann hoppet opp på politibilen og prøvde å sparke i stykker sirenene, skriver Expressen.

100-200 av demonstrantene er maskert, og det ryktes at flere nazister skal ha blandet seg i demonstrasjonen.

I en siste oppdatering fra Sydsvenskan oppgis det at politiet nå skal ha kontroll over situasjonen. Det skal ikke være noen skadde, men det et antall personer skal ha blitt pågrepet.

Tenniskampen blir avholdt som planlagt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media