Anti-israelske opptøyer i Stockholm

Steiner, raketter, og flasker haglet gjennom lufta da svensk politi forsøkte å stagge 500 anti-israelske demonstranter i sentrum av Stockholm i kveld. 88 ble arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gateslaget startet seint i ettermiddag, da 500 anti-israelske demonstranter samlet seg på Hötorget. Derfra gikk de i samlet tropp mot Nalen i Stockholm, der en Israel-vennlig forening skulle ha sin årlige innsamlingsgalla.

59 politifolk hadde i oppgave å passe på foreningens medlemmer, som skulle starte arrangementet klokka 18 i kveld.

En knapp halvtime tidligere gikk imidlertid demonstrantene til angrep på politiet. På vei mot Nalen trakk begynte flere av de fremre demonstrantene å maskere seg. Kort tid etter utviklet demonstrasjonen seg til et gateslag med politiet.

Overrumplet

De fåtallige og overrumplede politifolkene rakk ikke engang å få på seg hjelmer før de ble tvunget bort fra kvartalet der de hadde tatt oppstilling, melder Aftonbladet.

Mange av demonstrantene var innhyllet i palestinaskjerf og anarkistflagg, og ropte slagord som «Sharon - fascist og morder» og «Fritt Palestina».

En skur av steiner og flasker haglet gjennom lufta, og det ble sendt fyrverkeri og røde fargebomber mot politiet.

Maskerte demonstranter rev til seg møbler og annet fra tilliggende restauranter, og bygget seg barrikader. For å stoppe trafikk i området knuste de utstillingsvinduer og strødde glasskår utover veibanen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer