Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anti-røykepille på markedet

Hjelpemiddelprodusenter og legemiddelfirmaer nyter godt av nordmenns røykevaner. Nå lanseres enda et nytt hjelpemiddel mot røyking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare i løpet av 2000 har hjelpemidler for å stumpe røyken økt med 17 prosent, sammenliknet med samme periode i fjor. Firmaet Glaxo Wellcome trer nå inn i dette store markedet med en ny anti-røykepille, og selskapet bruker fem millioner kroner på lanseringen, melder Aftenposten.

Professor Leif E. Aarø ved institutt for samfunnspsykologi sier til Aftenposten at han generelt er skeptisk til medisinske hjelpemidler mot røyking. Han mener at slike hjelpemidler ikke kan påvirke den psykologiske og sosiale avhengigheten av røyk, som er vel så viktig del av røykeproblemet som fysisk avhengighet.

Markedet for hjelpemidler er stort fordi halvparten av den røykende befolkningen på 1.2 millioner ønsker å slutte, viser en undersøkelse gjengitt i Aftenposten.