Storbritannia

Anti-veganere dømt - spiste rå ekorn

- Barna gråt rundt dem.

DEMONSTRERTE: Kjøttaktivistene Gatis Lagzdins og Denoisy Khlebnikov vakte oppsikt da de spiste rått ekorn ved et veganmarked i London. Nå er de dømt. Video: sv3rige. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Mandag ble Deonisy Khlebnikov (22) og Gatis Lagzdins (29) funnet skyldig i ordensforstyrrelse, etter at de spiste rå ekorn foran en vegansk matbod i Soho, London i mars.

De to kjøttaktivistene ble bedt om å stoppe flere ganger, blant annet av foreldre med gråtende barn, men fortsatte likevel å spise de små pelskledde dyra, melder The Telegraph.

- De hevder de var imot veganisme, og ønsket å øke bevisstheten rundt faren ved å ikke spise kjøtt, forklarer aktor Natalie Clines.

Får bot

Hun sier aktoratet kunne demonstrere at de to kjøttaktivistene hadde med hensikt å plage folk, ettersom de fortsatte til tross for at flere ba dem slutte.

De to mennene nektet for anklagene i retten, men ble dømt skyldig. Khlebnikov fikk en bot på 200 pund (ca 2160 kroner), mens Lagzdins som er en kjent anti-veganer som har lagt ut flere tilsvarende stunt på Youtube, må betale 400 pund (4300 kroner), melder BBC.

- Tolereres ikke

- Soho veganermarked ble opprettet slik at folk, både veganere og andre, kan prøve deilig og annerledes plantebasert mat, skriver Soho veganermarked i et innlegg på Facebook.

De hevder de ikke visste om protesten, og skriver at de ikke tolerer slik oppførsel.

- Vi skuffet over at dette forstyrret det som vanligvis er en levende og mangfoldig begivenhet. Vi takker politiet, og andre som reagerte raskt og fikk satt en stopper for forstyrrelsene, avslutter de.