Antihomoorganisasjon avslørt av auditionopptak

«Vanlige folk» var profesjonelle skuespillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Det blåser opp til storm». «Skyene er mørke og vinden er sterk».

Slik starter en fersk TV-reklame fra den amerikanske organisasjonen National Organization for Marriage (NOM), som kjemper mot at homofile skal ha lov til å gifte seg.

I reklamen kan du tilsynelatende se en rekke privatpersoner som snakker om sin bekymring og betenkelighetene de har overfor homoekteskap, og at det vil ødelegge «the American Way of Life».

Avslørt

Videoen er nå i ferd med å bli en internettvinner. For det er ikke privatpersoner som frykter «stormen», det er profesjonelle skuespillere som er leid inn av organisasjonen.

Det hele ble avslørt av organisasjonen Human Rights Campaign. De klarte nemlig å få tak i auditionvideoene til reklamen, der en kan se skuespillere som leser opp så godt som alle replikkene i reklamen.

Du kan se både selve reklamen og et av auditionopptakene i videospillerne i denne saken.

Som nettstedet Wired påpeker: Videoene er nesten for gode til å være sanne.

Men National Organization for Marriage bidro selv til å bekrefte at de var ekte da de fikk dem fjernet fra Youtube og nettstedet Vimeo.com.


Obama åpner for å mykne opp

Og videoene blir ikke borte. En rekke personer har nemlig lagret dem, og så fort de forsvinner fra Youtube, legges de ut igjen.

Norge er sammen med Nederland, Belgia, Canada, Spania og Sverige de eneste landene som har åpnet for ekteskap for homofile med samme legale rettigheter som hetrofile.

I USA er det forskjell mellom statene, og det er flere hakk mer konservativt enn her hjemme.

Samtidig har Barack Obama åpnet for å mykne opp reglene, og det forsøker altså National Organization for Marriage å forhindre.

Organisasjonen har for øvrig svart på kritikken fra Human Rights Campaign ved å peke på det de mener er feilaktige påstander organisasjonen har kommet med tidligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer