Antikkens helligdommer unngikk flammene

Verdensarv sto i fare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Skogbrannene som herjer sør i Hellas nådde i dag landsbyen Olympia ved de arkeologiske utgravningene på fødestedet til de olympiske leker. Bolighus i landsbyen sto søndag ettermiddag i brann, strømmen ble kuttet og flammene nådde museet som ligger foran Zevs-tempelet, melder NTB.

Utgravingsstedet i Olympia står på FNs verdensarvliste. Her ble de opprinnelige Olympiske leker arrangert fra år 776 f.Kr. Museet i tilknytning til stedet rommer en av Hellas\' største arkeologiske samlinger. 

Helt inn mot det gamle stadionet, der kulestøtøvelsene under Athen-OL i 2004 ble arrangert, brant det i vegetasjon. I kveld har brannslukkerne imidlertid kontroll på situasjonen, melder offisielle greske kilder. Museet er uskadet og det historiske stadionet og andre monumenter er uberørt av flammene.

Minst 56 mennesker er nå bekreftet omkommet etter tre dager med skogsbranner i Hellas, ifølge BBC. Norge sender et helikopter for å bistå i slukningsarbeidet. Det ventes å være framme mandag ettermiddag.

Brannene startet fredag på halvøya Peloponnes sør i landet. Ifølge AP er det nå snakk om 42 større skogbranner, og i flere av tilfellene mistenkes det at brannene er påsatt. I alt sju personer skal nå være arrestert, mistenkt for brannstiftelse. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer