Antilope rømte inn gjennom vinduet til safari-bilen

Tilbake sto to sultne geparder med lang nese og tom mage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Safari-turistene i Kruger Nasjonalpark i Sør-Afrika trodde knapt det som skjedde rett foran øynene deres var mulig. Naturens gang kan være rå og brutal. Men noen ganger også full av overraskelser. Dagens lunsj En antilope hadde kommet vekk fra flokken sin, og ble jaktet av to sultne geparder. Først jaget de antilopen inne i skogen, for så å jage den ut på veien, og dagens lunsj var nærmest servert.

Det vettskremte dyret var sekunder fra døden, da bokstavelig talt et uventet mulighetenes vindu åpnet seg. Bilen med de fotograferende turistene hadde vinduet på passasjersiden foran åpent. Desperate tider krever desperate metoder.

- Før vi viste order av det hoppet antilopen inn gjennom vinduet i Toyotaen foran oss. Vi freaket ut og ble veldig overrasket. Vi kunne ikke tro det som skjedde rett foran oss, sier Samantha Pittendrigh (20) som filmet hele seansen med sin egen mobiltelefon.

Tilbake sto to sultne geparder med lang nese og tom mage.

- Vi så at gepardene jaget dyret, og plutselig var det noen som ropte: det er inne i bilen, det er inne i bilen. Vi hørte en liten jente som skrek inne i bilen, og gutten som hang ut vinduet og filmet så også ung ut så det må ha vært en familie. Plutselig begynt folk i noen andre biler å rope til dem at de måtte åpne døren på bilen. Like etterpå klarte en av passasjerene å åpne døren, og sekunder senere hoppet antilopen ut på veien og kom seg vekk både fra turistene og gepardene, sier Samantha til Daily Mail.

Ga opp jakten Gepardene sto ikke mange meter unna, men de valgte å ikke ta opp jakten på antilopen. Geparden er verdens hurtigste landbaserte pattedyr, og kan trolig oppnå en toppfart på omkring 110 km/t over en kort strekning.

HALER INNPÅ: Geparden øyner lunsjen sin. Foto: Samantha Pittendrigh / Barcroft Media/Bulls Press.
HALER INNPÅ: Geparden øyner lunsjen sin. Foto: Samantha Pittendrigh / Barcroft Media/Bulls Press. Vis mer

Det er nok noe av bakgrunnen for at det ikke på noe tidspunkt er lov til å gå ut av bilen i Kruger Nasjonalpark.

Samantha Pittendrigh har vært flere ganger i nasjonalparken i Sør- Afrika. Men aldri opplevd noe lignende.

Syntes synd på gepardene - Min familie ble misunnelig når de hørte hva som hadde skjedd. Vi var på rett sted til rett tid, og dette opplever man bare en gang i livet. Jeg synes synd på gepardene, de fikk ikke byttet sitt. Det er jo så mange antiloper, så de hadde vel ikke savnet den ene, sier
Samantha Pittendrigh.

   

    

UTVEI: ANtilopen hopper inn i safari-bilen og unngår dermed å bli drept. Foto: Samantha Pittendrigh / Barcroft Media/Bulls Press.
UTVEI: ANtilopen hopper inn i safari-bilen og unngår dermed å bli drept. Foto: Samantha Pittendrigh / Barcroft Media/Bulls Press. Vis mer
BORTE: Gepardene skjønner ikke hvor antilopen ble av. Tilbake står de med lang nese og tom mage. Foto: Samantha Pittendrigh / Barcroft Media/Bulls Press.
BORTE: Gepardene skjønner ikke hvor antilopen ble av. Tilbake står de med lang nese og tom mage. Foto: Samantha Pittendrigh / Barcroft Media/Bulls Press. Vis mer
TILBAKE: Antilopen er tilbake i flokken etter at gepardene har gitt opp. Foto: Samantha Pittendrigh / Barcroft Media/Bulls Press.
TILBAKE: Antilopen er tilbake i flokken etter at gepardene har gitt opp. Foto: Samantha Pittendrigh / Barcroft Media/Bulls Press. Vis mer