Antilope stanget i hjel sjiraffen Melvin (5) i Dyreparken i Kristiansand

Foran flere titalls mennesker.

AFRIKANSKE DYR: Sjiraffen Melvin ble drept av en antilope i Dyreparken i Kristiansand i dag. Her er han med mor, far og lillesøster. Foto: Ole Martin / Dyreparken
AFRIKANSKE DYR: Sjiraffen Melvin ble drept av en antilope i Dyreparken i Kristiansand i dag. Her er han med mor, far og lillesøster. Foto: Ole Martin / Dyreparken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du tips, bilder, video eller innspill? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring oss på 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no. 

(Dagbladet): Besøkende barn og voksne ble mandag vitne til at sjiraffen Melvin (5) ble stanget i hjel av en antilope i Dyreparken i Kristiansand.

- Det er forferdelig trist, sier administrerende direktør Per Arnstein Aamodt i Dyreparken til Dagbladet. 

- Var i live - Vi fikk beskjed av noen gjester om at sjiraffen var stanget ned av en antilope. Han var i live da veterinæren kom til stedet, men døde mens veterinæren hentet utstyr for å redde ham, sier han. 

Han sier han har fått opplyst at det var omlag 30 mennesker som ble vitne til at sjiraffen ble spiddet av elandantilopen - verdens største antilope. 

- Melvin skal ha satt fast hodet i gjerdet, og så gikk antilopen til angrep ved å stikke det lange hornet sitt i buken på ham. Han avled etter det, sier direktøren. 

Melvin obduseres nå i kveld. - Det er en stor, kraftig antilope som gikk til angrep på ham. Han har blitt stukket helt inn til lungene og hjertet, så alvorlig at han døde av det, sier veterinær Rolf Arne Ølberg ved Dyreparken, som rykket ut for å hjelpe sjiraffen.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.