Antilope stanget i hjel sjiraffen Melvin (5) i Dyreparken i Kristiansand

Foran flere titalls mennesker.

AFRIKANSKE DYR: Sjiraffen Melvin ble drept av en antilope i Dyreparken i Kristiansand i dag. Her er han med mor, far og lillesøster. Foto: Ole Martin / Dyreparken
AFRIKANSKE DYR: Sjiraffen Melvin ble drept av en antilope i Dyreparken i Kristiansand i dag. Her er han med mor, far og lillesøster. Foto: Ole Martin / Dyreparken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du tips, bilder, video eller innspill? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring oss på 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no. 

(Dagbladet): Besøkende barn og voksne ble mandag vitne til at sjiraffen Melvin (5) ble stanget i hjel av en antilope i Dyreparken i Kristiansand.

- Det er forferdelig trist, sier administrerende direktør Per Arnstein Aamodt i Dyreparken til Dagbladet. 

- Var i live - Vi fikk beskjed av noen gjester om at sjiraffen var stanget ned av en antilope. Han var i live da veterinæren kom til stedet, men døde mens veterinæren hentet utstyr for å redde ham, sier han. 

Han sier han har fått opplyst at det var omlag 30 mennesker som ble vitne til at sjiraffen ble spiddet av elandantilopen - verdens største antilope. 

- Melvin skal ha satt fast hodet i gjerdet, og så gikk antilopen til angrep ved å stikke det lange hornet sitt i buken på ham. Han avled etter det, sier direktøren. 

Melvin obduseres nå i kveld. 

- Det er en stor, kraftig antilope som gikk til angrep på ham. Han har blitt stukket helt inn til lungene og hjertet, så alvorlig at han døde av det, sier veterinær Rolf Arne Ølberg ved Dyreparken, som rykket ut for å hjelpe sjiraffen.  

- Oppstår gnisninger Ølberg har jobbet ved Dyreparken i ti år, og sier Melvin ble født i Kristiansand dyrepark 15. februar 2010. Melvins mor, far og lillesøster (3) bor også i Dyreparken. 

- Det er veldig trist, særlig for de som jobber med dyra. De har et nært og personlig forhold. Det er for tidlig å si akkurat hva som skjedde. Vi har mange afrikanske savannedyr på samme sted, og innimellom oppstår det gnisninger mellom dem, sier direktør Aamodt. 

Har noe lignende skjedd før? 

- Jeg vet at en antilope tidligere har stanget en sebra, men det er mange år siden. Jeg kjenner ikke til at noe sånt har skjedd med sjiraffene. 

Øyvind Hansen var én av dem som ble vitne til at sjiraffen ble drept. 

- Han fikk panikk og reiv og slet for å komme seg løs. Så kom det et stort dyr med spisse horn og røk rett på sjiraffen, sier han til Fædrelandsvennen, ifølge NTB. 

- Uheldig Sjiraffen ble stanget gjentatte ganger før den gikk rett i bakken etter å ha blitt befridd fra gjerdet, skriver nyhetsbyrået. 

- Vi kunne klart å fikse skadene han pådro seg da han satt seg fast, men han har vært uheldig, sier veterinæren til Dagbladet.

- Antilopen og Melvin har gått sammen i alle år, så de går normalt sammen. Men det er klart det er skummelt, antilopen er stor og sterk og her har han truffet Melvin inn til lungene og hjertet. 

Etter å ha måttet konstatere at Melvin døde, har veterinær Ølberg i kveld obdusert sjiraffen. Han sier det er en trist dag i Dyreparken. 

- Det er ikke noe annet å si, det er kjempetrist. Man får et nært forhold til dyra, man vil ikke at noe sånt skal skje. Det er bare fryktelig uheldig, sier han.Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer