Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Antirasistisk senter: - Et rystende angrep

- Det er med sorg og forferdelse at vi har mottatt nyheten om angrepet på det franske satiriske magasinet Charlie Hebdo, sier leder Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter (ARS).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Charlie Hebdo er kjent for sin sterkt satiriske, men også antirasistiske identitet. Den antirasistiske paraplyorganisasjonen European Grassroots Antiracist Movement (EGAM), som Antirasistisk Senter er medlem av, har tidligere forsvart Charlie Hebdo nettopp som et antirasistisk magasin, sier ARS-lederen.

Lederen i EGAM, Benjamin Abtan, fremhevet i en uttalelse fra 2012 at Charlie Hebdo, ved siden av religiøs og politisk satire, har kjempet mot rasisme og stigmatisering av muslimer.

- Charlie Hebdo har alltid vært en antirasistisk publikasjon. I tillegg til satire mot islam har de vært en stemme mot rasistiske overgrep og stigmatisering av muslimer. De er en veldig markant stemme mot rasisme, sa Abtan.

Også franske SOS Rasisme har vært en støttespiller for Charlie Hebdo.

- I tillegg til å være et angrep på demokratiet og ytringsfriheten, er dette et angrep på europeisk antirasisme, sier Berglund-Steen.
(NTB)


Lik Dagbladet på Facebook