Antoine skrev til Paris-terroristen som drepte kona hans

- Du skal ikke få mitt hat.

MINNES: Et blomsterhav og mange lys er satt opp til minne om de som ble drept da terrorister angrep en konsert det amerikanske bandet «Eagles of Death Metal» holdt på Bataclan fredag 13. november. Antoine Leiris' kone var én av dem som omkom, og i en Facebook-status (innfelt) tar han et oppgjør med terroristen som skjøt, og gruppen terroristen var en del av. Foto: NTB SCANPIX og Antoine Leiris' Facebook-profil.
MINNES: Et blomsterhav og mange lys er satt opp til minne om de som ble drept da terrorister angrep en konsert det amerikanske bandet «Eagles of Death Metal» holdt på Bataclan fredag 13. november. Antoine Leiris' kone var én av dem som omkom, og i en Facebook-status (innfelt) tar han et oppgjør med terroristen som skjøt, og gruppen terroristen var en del av. Foto: NTB SCANPIX og Antoine Leiris' Facebook-profil.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Etter terroren som rammet Paris fredag kveld i forrige uke, har flere gått ut i mediene og sagt at de hater terroristene som angrep byen. Antoine Leiris, som selv mistet kona si, Helene Muyal-Leiris (35), skrev i går en Facebook-status som hittil har blitt delt mer enn 95 000 ganger.

- Fredag natt tok du et eksepsjonelt liv, mitt livs kjærlighet, moren til min sønn, men du vil ikke få mitt hat, innleder Leiris den nå verdenskjente statusen med.

Helene Muyal-Leiris jobbet som hår- og makeup-artist i Paris, og Antoine Leiris er journalist for France Bleu, som er et nettverk av lokale og regionale radiostasjoner i Frankrike.

- Du har tapt I statusen, som har fått stor oppmerksomhet både på sosiale medier og i nyhetsmediene, tar den unge ektemannen et oppgjør med terroristene som ønsker at han skal hate dem og frykte andre mennesker.

- Jeg vil ikke gi deg den gaven mitt hat er. Du ber om det, men å svare på hat med sinne vil være å bli offer for den samme dumheten som har gjort deg til det du er. Du vil at jeg skal være redd, at jeg skal mistro mine landsmenn, at jeg skal ofre min frihet for sikkerhet. Du har tapt, skriver Leiris.

- Like vakker som for 12 år siden Hélène Muyal-Leiris var en av dem som ble skutt og drept på Bataclan, der hun var på konserten det amerikanske bandet «Eagles of Death Metal» holdt. Leiris, skriver om hvordan det var å se henne igjen mandag morgen, tre dager etter terroren. Han var den som måtte identifisere henne.

- Jeg så henne denne morgenen. Endelig, etter netter og dager med venting. Hun var akkurat like vakker som da hun dro fredag natt, akkurat like vakker som da jeg ble håpløst forelsket i henne for mer enn 12 år siden, skriver Leiris i Facebook-statusen. 

- Hans glede og frihet vil true deg Leiris forteller at tapet av kona har knust ham, men at sorgen ikke skal være evigvarende. Han vet at hun vil passe på ham og deres felles sønn, 17 måneder gamle Melvil, og at far og sønn vil være sterkere enn alle andre hærer i verden. Leiris skriver også at han ikke har noen interesse av å bruke mer tid på terroristen, og at han heller vil prioritere å være til stede i Melvils liv.

- Han vil spise maten sin som vanlig, og så skal vi leke som vanlig, og for resten av hans liv vil denne lille gutten true deg ved å være glad og fri. Fordi nei, du skal ikke få hans hat heller, avslutter Leiris.