Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anton (9) og søsteren (17) overlevde flykatastrofen

Behandles for alvorlige skader. Moren ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ni år gamle Anton Terekhin og søsteren Anastasia Terekhina overlevde flyulykken som krevde minst 44 menneskeliv ved flplassen i byen Petrozavodsk i den autonome russiske republikken Karelia, melder nettavisa Life News.

Søskenparet behandles nå for alvorlige skader ved et sykehus i byen. Moren Oksana ble drept i styrten, sier en talsperson for myndighetene til nyhetsbyrået AFP.

Operert - Både Anton og Anastasia er bevisstløse og har pådratt seg alvorlige forbrenninger og sår. Anton var i sjokk da han ble fraktet inn til sykehus, og han har allerede blitt operert, opplyser lokale helsemyndigheter til det russiske nyhetsnettstedet.

Familien er registrert bosatt på den russiske stillehavsøya Sakhalin, og skal ha vært på vei til Karelia via Moskva for å besøke slektninger.

En onkel som skulle møte dem ved flyplassen, skal ha vært øyenvitne til at Tupolev Tu-134-maskinen fra selskapet RusAir krasjet i motorveien og begynte å brenne. Han skal da angivelig ha fått hjerteinfarkt og falt bevisstløs om, ifølge Life News. Opplysningen er ikke uavhengig bekreftet.

Blant de 44 omkomne er en svenske, en dommer i russisk eliteseriefotball, en nederlandsk statsborger og to fra Ukraina. Det er så langt meldt om åtte overlevende.

- Dårlig sikt Det er fremdeles uklart hvorfor flyet tilsynelatende mislyktes i å lande på motorveien, bare et par kilometer fra flyplassen. Flyet gikk så vidt klar av et boligfelt i området før det traff veien og gikk i oppløsning.

Life News melder at været og sikten var dårlig, med regn og tykk tåke, og at flygelederen prøvde å overtale mannskapet om bord til å avbryte andre landingsforsøk.

- Flere ganger ba jeg piloten avbryte andre forsøk. Men han valgte å lande flyet manuelt, på egen risiko, sier Sergej Sjmatkov, vilt gestikulerende ifølge Life News' reporter.

Landingslys virket ikke For øvrig spekuleres det på om problemer ved landingssystemet på flyplassen kan ha bidratt til ulykken, og at piloten tok feil av rullebanen og motorveien.

- De kraftige lysene som viser vei til rullebanen i dårlig vær, virket ikke, sier Aleksej Morozov ved den russiske flyhavarikommisjonen, til Itar-Tass.

De to «svarte boksene» - ferdsskriveren og taleregistratoren - er funnet, og blir sentrale i granskingen av ulykken.

KRASJET VED HUS: Flyet gikk så vidt klar av et boligfelt i området før det traff veien og gikk i oppløsning. Foto: AFP PHOTO / RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY / SCANPIX
KRASJET VED HUS: Flyet gikk så vidt klar av et boligfelt i området før det traff veien og gikk i oppløsning. Foto: AFP PHOTO / RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY / SCANPIX Vis mer