MISTENKT FOR ANGREPEN: 21 år gamle Anton Lundin Pettersson er mannen som skal ha drept to personer på Kronan ungdomsskole i Trollhättan torsdag. Foto: Privat
MISTENKT FOR ANGREPEN: 21 år gamle Anton Lundin Pettersson er mannen som skal ha drept to personer på Kronan ungdomsskole i Trollhättan torsdag. Foto: Privat Vis mer

- Anton Lundin Pettersson drepte to i skoleangrep

Skriver svenske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OSLO / TROLLHÄTTAN (Dagbladet): Svenske medier navngir i kveld 21-åringen som i formiddag gikk til angrep med sverd på ungdomsskolen Kronan skole i Trollhättan i Sverige og drepte to personer.

Den mistenkte gjerningsmannen er 21 år gamle Anton Lundin Pettersson fra Trollhättan, skriver blant annet Expressen og Aftonbladet. Han døde på sykehus etter at han ble skutt av politiet.

Tilstanden er fortsatt kritisk for ytterligere to personer.

Høyreekstreme sympatier På den mistenkte gjerningsmannens profiler på sosiale medier, som Dagbladet har gått gjennom, viser han imidlertid en rekke høyreekstreme sympatier. 

21-åringen har de siste ukene blant annet likt en rekke videoer som hyller Nazi-Tyskland på Youtube. 

Ifølge det svenske nettstedet Expo har mannen også likt flere filmer av en toneangivende svensk nyfascistisk blogger som er aktiv i svenske og internasjonale høyreekstreme medier. 

Politiet har ikke gått offentlig ut med opplysninger om den 21-årige gjerningsmannens identitet. Etterforskningsleder Thord Haraldsson opplyser at politiet ikke kjente til ham fra tidligere, ifølge NTB.

En elevassistent (20) og en elev (17) ved skolen, ble drept i angrepet.

Beskrives som stille og rolig På sosiale medier kommer det også fram at mannen var glad i rockemusikk  og dataspill. Dagbladet er til stede ved mannens bolig i Trollhätten. En nabo beskriver 21-åringen som stille og rolig. 

- Det er tragisk og tungt det som har skjedd. Jeg har bodd her i sju år og han flyttet hit for to-tre år siden.

Vi snakket ikke så mye sammen, men han var en stille og rolig person. Det er ufattelig at han kan ha angrepet elever med kniv, sier han. 

Han beskriver gjerningsmannen som reservert og at han ikke hadde kontakt med andre beboere i blokka.

Ifølge Expressen jobbet Anton Lundin Pettersson som praktikant på en bedrift i Trollhättan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer