Anton passet på 800 kg stein i veien. Hylles av politiet

Anton Levisen Triumf var på vei hjem fra jobb da han stoppet og hindret at noe kunne gått veldig galt.

HYLLES AV POLITIET: Anton Levisen Triumf fikk ros av politiet etter at han stoppet og varslet biler om betongblokken midt i veien. Foto: Privat
HYLLES AV POLITIET: Anton Levisen Triumf fikk ros av politiet etter at han stoppet og varslet biler om betongblokken midt i veien. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Anton Levisen Triumf (47) var på vei hjem fra jobb på riksvei 92 ved Jergul i Karasjok i Finnmark tirsdag da han oppdaget noe stort liggende i veibanen.

- Jeg satt og kjørte i bilen min på vei hjem fra jobb, og foran meg oppdaget jeg en stor kumring av betong liggende midt i veibanen, sier 47-åringen til Dagbladet.

En lastebil hadde mistet deler av lasten sin i 80-sonen.

Flaks at det gikk bra

Triumf stoppet bilen umiddelbart da han så hva som lå i veibanen. Han satt på nødblinken og gikk ut av bilen og satte ut en varseltrekant.

- Det var to kumringer av betong som hadde falt av lastebilen, den ene lå nokså ufarlig til utenfor veien, men den andre hadde havnet midt i den ene veibanen, sier han til Dagbladet.

- Betongblokken var rundt en meter i diameter og jeg ble fortalt at den kunne veie rundt 800 kilo.

Triumf forteller at han møtte lastebilen like før han så betongblokkene.

- Sjåføren av lastebilen hadde nok mest sannsynlig mistet lasten uten å merke det.

Han forteller at man bare kan tenke seg hva som hadde skjedd hvis betongblokken hadde truffet en bil.

- Det var bare flaks at det gikk så bra, sier han.

Det var iFinnmark som først omtalte saken.

Hyllet av politiet

Politiet i Finnmark gikk tirsdag kveld ut og roste 47-åringen.

- Politiet vil rette en STOR TAKK til mannen som stoppet og tok ansvar i situasjonen, skrev de på Twitter tirsdag kveld.

De beskriver hva mannen gjorde og roser også tålmodigheten hans. Anton dro nemlig ikke fra stedet.

- Han ventet tålmodig da det tok noe tid før VTS (Vegtrafikksentralen. red.anm.) kom og fikk ryddet veibanen. Hjertelig takk, skrev de på Twitter.

47-åringen forteller at det er hyggelig å få ros av politiet, men at han først og fremst er glad for at det gikk bra. At han selv er bussjåfør er nok en faktor som spilte inn da han stoppet for å dirigere trafikken. Og selv om den ene veibanen var åpen da han ventet på Vegvesenet, var nemlig passasjen på stedet smal og ved en hendelse gikk det nesten galt.

- Det kom en trailer med veldig stor fart som sneiet borti betongblokken. Dette kunne gått veldig galt, men heldigvis gikk det fint.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer