Antonio bor i verdens dyreste by

I Luanda i Angola bygges en strandpromenade til 1,4 milliarder kroner. Samtidig mangler 91 prosent av befolkningen innlagt vann.

- LIVET ER TØFT:  Sier Antoino De Silva til Dagbladet. Han bor i verdens dyreste by, Luanda i Angola. Stolt viser han Dagbladet huset sitt - et lite skur laget av leire og skrot. Foto: Håkon Eikesdal
- LIVET ER TØFT: Sier Antoino De Silva til Dagbladet. Han bor i verdens dyreste by, Luanda i Angola. Stolt viser han Dagbladet huset sitt - et lite skur laget av leire og skrot. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LUANDA (Dagbladet):- Livet her... Du kan jo se for deg selv,. Det er ingen ord som kan beskrive det, sier Antoino De Silva.  

Dagbladet møter De Silva på toppen av det en ville kalt en søppelhaug. Et berg av jord, rot og søppel danner den lille høyden hvor det ligger en grend med hus bygget av blekkplater.  

Stanken av river i nesa, og asken fra brent søppel svir i øynene.  

- Livet er veldig vanskelig, jeg vet ikke hvordan jeg skal overleve, sier De Silva.  

Han har bodd i slummen siden 2000. Han kom hit fordi han ikke hadde råd til å betale boutgiftene sine lengre. Nå «eier» han et lite skur, som han er svært stolt av. Ikke alle har et eget hjem her ute. 

Vi er i Luanda, hovedstaten i Angola. Her har bare ni prosent av befolkning på fem millioner mennesker innlagt vann.

Likevel er byen verdens dyreste by å bo i.  

Oljelandet Utsikten fra søppelhaugen, som er Antonios sitt hjem, ser man utover havet og skip som kommer i land - fulle av olje.  

Barbeinte små barn løper fra hus til hus, uten noen idé om at skipene de ser ute på havet skaffer landet enorme rikdommer. Pengene vil trolig ikke komme dem til gode.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer