Antyder at president Karzai har en forkjærlighet for heroin

Slik forklarer den sparkede FN-diplomaten Peter Galbraith beskyldningene fra den afghanske presidenten.

PÅ KRIGSSTIEN: President Hamid Karzai har fått mye oppmerksomhet for sine krasse utspill de siste dagene. Her gir han forsikringer til stammeledere i den sørlige byen Kandahar, om at de vil bli rådspurt før den planlagte militæroperasjonen for å fjerne Taliban fra deres åndelige fødeby. Foto: AFP PHOTO/POOL/Golnar MOTEVALLI/SCANPIX
PÅ KRIGSSTIEN: President Hamid Karzai har fått mye oppmerksomhet for sine krasse utspill de siste dagene. Her gir han forsikringer til stammeledere i den sørlige byen Kandahar, om at de vil bli rådspurt før den planlagte militæroperasjonen for å fjerne Taliban fra deres åndelige fødeby. Foto: AFP PHOTO/POOL/Golnar MOTEVALLI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): President Hamid Karzais overraskende utspill de siste dagene har vekket sterk harme.

Torsdag i forrige uke la han skylda på FN og EU for det omfattende valgfusket i fjor. Lørdag, under et lukket politisk møte, skal han ha fortalt afghanske parlamentsmedlemmer at han vurderer å droppe den politiske prosessen og heller bli med i Taliban, dersom det internasjonale presset fortsetter.

Nå slår den sparkede FN-diplomaten Peter Galbraith tilbake mot den afghanske presidenten, og går langt i å antyde hvorfor Karzai kommer med utspill han karakteriserer som «absurde» og «underholdende».

- Forkjærlighet for opiumI et intervju, gjort fra Norge, tegner Galbraith et bilde av Karzai som mentalt ustabil, veldig emosjonell og en som lett kommer med raseriutbrudd.

- Ifølge kilder på innsiden av presidentpalasset skal han ha en forkjærlighet for en av Afghanistans mest innbringende eksportvarer, sier toppdiplomaten til TV-kanalen MSNBCs aktualitetsprogram The Daily Rundown.Da de noe forfjamsede programlederne ber Galbraith om å være eksplisitt, og svare direkte på spørsmålet om Karzai er narkotikamisbruker, svarer Galbraith følgende:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer