Anundsen: - Jeg ville grepet inn

Ble grillet om asylbarna.

BLE GRULLET: Justisminister Anders Anundsen var glad da han ankom høringen, og så ble han pepret med spørsmål. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BLE GRULLET: Justisminister Anders Anundsen var glad da han ankom høringen, og så ble han pepret med spørsmål. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I den intense høringen av Anders Anundsen (Frp) fredag kveld sa justisministeren han at han ville grepet inn dersom han hadde fått vite at instruksen om lengeværende asylbarn ikke ble fulgt opp.

Justisdepartementet varslet i tildelingsbrevet for 2014 at lengeværende asylbarn ikke lenger skulle prioriteres spesielt for utsending, men på samme måte som andre barn.

Instruksen ble imidlertid ikke fulgt opp av politiet, og flere lengeværende barn ble sendt ut i løpet av 2014 enn året før.

- Hadde vi sett trenden tidligere i året, tror jeg nok at vi måtte ha grepet inn og sett på hva som er årsaken, sa Anundsen under høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen fredag.

- Utover høsten kunne vi kanskje undersøkt hvorfor flere barn ble utsendt. Men vi hadde fått forklart fra Politiets utlendingsenhet at utsendingene skyldtes at det hadde åpnet seg returmulighet i Nigeria, la han til.

Venstres Abid Raja var en av dem som gikk hardest ut Anundsen. Nå vil han bruke tid på å vurdere om Anundsen svarte godt om asylbarna.

- Det er veldig mange alvorlige ting som er kommet fram. Noe har han kastet lys over, andre ting er ikke blitt tydeligere i løpet av dagen. Nå må vi må nøste opp i dette før vi kan trekke en konklusjon, sa Raja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.