Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anundsen beklager asylbarn-utsending

- Jeg har ansvaret for alt som skjer i mine underliggende etater, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justisminister Anders Anundsen (Frp) er i hardt vær.

- Jeg kan ikke annet enn å beklage, sa Anundsen, da han i dag var hasteinnkalt av Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide for å redegjøre for Stortinget om hurtigutsending av lengeværende asylbarn.

- Jeg har ansvaret for alt som skjer i mine underliggende etater, og jeg ba i dag politidirektøren komme og forklare hvordan og hvorfor, og om hvilke konsekvenser dette kan ha fått, sa Anundsen.

Det møtet rakk statsråden aldri å gjennomføre.

Politidirektoratet sa tirsdag ettermiddag at de beklaget at styringssignalene om utsendelse av asylbarn, ikke ble videreformidlet til Politiets utlendingsenhet og politidistriktene, meldte NTB litt tidligere i dag.

Hurtigutsendelse Bergens Tidende meldte tidligere i dag at asylbarn som har vært lenge i Norge, er hurtigutsendt av landet tross regjeringens ordre om det motsatte.

Barn og barnefamilier uten gyldig opphold er en prioritert gruppe. Som følge av samarbeidsavtalen mellom regjeringspartiene Høyre og Frp, og støttepartiene i Stortinget Venstre og KrF, skulle lengeværende asylbarn ikke lenger være en prioritert gruppe for utsending, i påvente av nytt regelverk.

Det motsatte har imidlertid skjedd - noe flere har påpekt.

Inn på teppet Overfor NTB opplyste Anundsen at han i dag hurtiginnkalte politidirektør Odd Reidar Humlegård for å få en forklaring på hvorfor politiske signaler om uttransportering av asylbarn ikke er fulgt.

Anundsen er klar på at departementet i tildelingsbrevet til Politidirektoratet for 2014, gjorde en klar omprioritering. Lengeværende asylbarns skulle ikke lenger prioriteres for utsending. Men presiseringen ble ikke fanget opp og videreformidlet til de underliggende etatene som foretar uttransporteringen.

Under redegjørelsen i Stortinget i dag, gjorde Anundsen det klart at den nye prioriteringen er gjort klinkende klar for direktorat og underliggende etater.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling