Anundsen ber politiet vurdere å endre våpenregler

16 vådeskudd er rapportert hittil i år mot ni i hele fjor.

VURDERER ENDRING:  Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp), her sammen med politidirektør Odd Reidar Humlegård, har bedt om en vurdering av næverende retningslinjer for våpenbruk i politiet. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VURDERER ENDRING: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp), her sammen med politidirektør Odd Reidar Humlegård, har bedt om en vurdering av næverende retningslinjer for våpenbruk i politiet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politidirektoratet skal vurdere om det er behov for å endre retningslinjene for hvordan politiet bærer våpen.

Det kommer fram i et skriftlig svar til Stortinget fra justisminister Anders Anundsen (Frp) tirsdag.

«Politidirektoratet vil vurdere om det er behov for å endre deres retningslinjer når det gjelder operativ vurdering av hvordan våpenet skal bæres, herunder om det fortsatt skal være patron i kammeret», skriver statsråden.

Politiets praksis i dag er at våpen skal være ladd og usikret i hylsteret, noe blant andre forsvarstopp Robert Mood har reagert på.

- Man må ha mye våpentrening for at dette skal være forsvarlig, sa generalløytnanten nylig.

KrFs Kjell Ingolf Ropstad er glad for at Politidirektoratet nå skal vurdere retningslinjene for hvordan politiet bærer våpen.

- Det handler om nivået på skarpheten i bevæpningen, sier han til NTB.

16 vådeskudd I sitt svar til stortingsrepresentant Ropstad bekrefter Anundsen også at Politidirektoratet har innført en ny rapporteringsplikt for vådeskudd.

«Jeg mener rapporteringsrutinene rundt vådeskudd har vært for dårlig, og Politidirektoratet har nå innført rapporteringsplikt til seg på alle vådeskudd», heter det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.