Anundsen endrer instruksen om bevæpning av politiet

Etter vådeskuddepisode.

ENDRER INSTRUKSEN: Justisminister Anders Anundsen gjør en mindre endring i våpeninstruksen til politiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ENDRER INSTRUKSEN: Justisminister Anders Anundsen gjør en mindre endring i våpeninstruksen til politiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justisminister Anders Anundsen (Frp) endrer nå rutinene for rapportering i forbindelse med den midlertidige bevæpningen av politiet. Det melder VG.

Endringen består i at Politidirektoratet og politimestrene nå blir pålagt å rapportere om uhell i forbindelse med bevæpningen, i motsetning til tidligere.

Flere uhell Anundsen endrer rutinene etter flere uhell med vådeskudd.

Politiets tjenestemenn har i dag til enhver tid ei patron i kammeret - dvs. at våpenet alltid er klart til bruk og kan avfyres uten at man må ta ladegrep.

Foranledningen til regelendringen er en episode i Kristiansand i april. En politimann pekte pistolen mot et speil, og våpenet gikk av. Kula gikk igjennom to vegger før den stanset.

Spesialenheten for politisaker bekrefter overfor VG at politimannen fikk 10 000 kroner i bot, men at han nå er tilbake i tjeneste, med våpen.

Presset av Ap Arbeiderpartiets nestleder og leder for justiskomiteen på Stortinget, Hadia Tajik, har presset Anundsen på om han ble orientert om Kristiansand-episoden eller ei. Det samme har VG; til nå har ikke avisa fått et klart svar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.