Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anundsen innkalt til høring om vådeskudd

Må svare i Stortinget om vådeskudd og midlertidig bevæpning.

HØRING: Justisminister Anders Anundsen (Frp) er innkalt til høring i Stortinget om de mange vådeskuddepisodene og den midlertidige bevæpningen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HØRING: Justisminister Anders Anundsen (Frp) er innkalt til høring i Stortinget om de mange vådeskuddepisodene og den midlertidige bevæpningen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justiskomiteen har innkalt justisminister Anders Anundsen (Frp) til høring i Stortinget om de mange vådeskuddepisodene og den midlertidige bevæpningen, opplyser komitéleder Hadia Tajik (Ap) til VG.

I år er det registrert 20 tilfeller av vådeskudd med politivåpen. Ingen er blitt skadd i hendelsene. Anundsen opplyste i august at politiets rutiner skal endres slik at alle vådeskudd som går av, skal rapporteres.

Siste tilfelle var i slutten av august, hvor et vådeskudd gikk av i en politigarderobe i Orkdal og Agdenes lensmannskontor. Fredag 7. august ble dessuten et vådeskudd avfyrt ved et tjenestested i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Skuddet gikk av mens våpenet var i hylsteret og gikk gjennom buksebeinet og ned i gulvet. Tre dager senere ble et vådeskudd avfyrt ved Gjøvik politistasjon.

28. juli hoppet en 24-åring over skranken på Stavanger politistasjon, angrep en politimann og stakk fingrene ned i hylsteret slik at et skudd ble avfyrt. Politidirektoratet anser ikke denne hendelsen som et vådeskudd.

Det er også rapportert inn vådeskudd på Lillestrøm politistasjon og Kristiansand politistasjon. I hele fjor ble det rapportert om ni tilfeller av vådeskudd.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!