- Anundsen legitimerer utgåtte holdninger

Anders Anundsen anklages for ikke å ta seksuell trakassering på alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Ap's Lene Vågslid og KrF's Kjell Ingolf Ropstad støtter Politiets Fellesforbunds likestilling- og mangfoldsleder Nasim Karim. I går fortalte Karim i Dagbladet om seksuell trakassering i politiet og at kvinner ikke har de samme karrieremulighetene som menn i politiet.

- Ikke støy - At justisministeren som politiets øverste leder responderer med å kalle dette støy sender et utrolig dårlig signal nedover i etaten og han undergraver problemstillingen. Jeg vil gå så langt som å si at her legitimerer Anundsen gamle utgåtte holdninger i politiet. Dette er ikke støy, dette er et alvorlig problem som Anundsen må ta på alvor, sier Lene Vågslid, (Ap) og medlem av Stortingets justiskomité.

- Likestilling er ikke en selvfølge, det kreves systematisk arbeid med kultur og ledelse, samt et reelt likestillingspolitisk arbeid fra regjeringen og justisministeren. Vi kan starte med at justisministeren tar tilbakemeldingene seriøst, sier Vågslid.

-Dårlig svar KrF's Kjell Ingolf Ropstad reagerer også på Anundsen.

- Istedenfor å gi ros til Karim for at hun påpeker en stor utfordring i politiet sier han at:

«Så er jeg litt overrasket over at Karim ikke er fornøyd med at vi nå har en høyere andel kvinnelige politimestere enn noen gang. Det må være grunn til å peke på positive utviklingstrekk og ikke bare lage negativt støy over at ting ikke er helt perfekt. Karim vet at det skjer mye godt arbeid i politiet. Hun bør bidra til å få det fram også, for ikke å avskrekke kvinner fra å bli politi og søke lederstillinger.»  

- Dette er et veldig dårlig svar! Jeg vil gi Karim stor backing i at hun tør å si fra, og det er riktig at det er viktig å jobbe for flere kvinnelige ledere, men det alene vil ikke endre en ukultur! Seksuell trakassering må slås hardt ned på, og det er noe statsråden må være tydelig på og arbeide med. Jeg forventer at statsråden tar grep og iverksetter konkrete tiltak for å forebygge seksuell trakassering og sikre like muligheter for kvinner og menn i praksis i politiet, sier Ropstad.

Flere kvinner Nå tar Ropstad saken opp i Stortinget, og ber om svar på følgende spørsmål:

- Hva vil justisministeren gjøre for å bedre holdninger til kvinner, forebygge seksuell trakassering og sikre like muligheter for kvinner og menn i politiet?  

Ropstad har også merket seg at Politidirektoratet (POD) skal ansette 12 nye visepolitimestere.

- Jeg forventer at justisministeren og POD sikrer at det blir en riktig kjønnsbalanse.

FÅR STØTTE :< /b> Nasim Karim i Politiets Fellesforbund fortalte om seksuell trakassering i politiet. Nå får hun bred støtte.
Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet
FÅR STØTTE :< /b> Nasim Karim i Politiets Fellesforbund fortalte om seksuell trakassering i politiet. Nå får hun bred støtte. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet Vis mer