Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anundsen må svare om asylbarna

Vimpelcom-saken, Scandinavian Star og asylbarn-saken ble i dag drøftet på Stortinget.

MÅ GI ASYLBARNSVAR:  Justisminister Anders Anundsen må svare om hvorfor føringene fra samarbeidsavtalen ikke ble formidlet til politidistriktene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MÅ GI ASYLBARNSVAR: Justisminister Anders Anundsen må svare om hvorfor føringene fra samarbeidsavtalen ikke ble formidlet til politidistriktene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede før møtet i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite i ettermiddag, hadde komitéleder Martin Kolberg (Ap) fastslått at det var behov for å komme til bunns i den omstridte asylbarn-saken. 

Noen minutter før møtet var slutt kom komitemedlem Abid Raja (V) ut av møterommet: 

- Det vil bli sendt et brev til justisminister Anders Anundsen der han bes redegjøre for den faktiske situasjonen i saken, sa han til den fremmøtte pressen. 

Bakgrunnen for møtet var at de nye politiske føringene som regjeringen og støttepartiene ble enige om da samarbeidsavtalen ble undertegnet i fjor høst, og som skulle gjelde fra nyttår 2014. Men de ble ikke blitt formidlet fra politidirektoratet til politidistriktene og Politiets utlendingsenhet. 

Så mange som 84 barn som har bodd i Norge i mer enn tre år, og som kunne blitt omfattet av dette, er likevel blitt uttransportert.

 
Høring i Telenor-saken Også to andre viktige saker som har versert i mediene i det siste ble drøftet i komiteens møte i dag. Saken om mulig korrupsjon i Telenors deleide datterselskap Vimpelcom, var én av dem. 

- Komiteen har besluttet å åpne høring. Tidspunkt og forutsetninger for høringen vil bli drøftet førstkommende tirsdag, sa komiteens leder Martin Kolberg (Ap) like etter møtet.

- Det er uavklarte spørsmål både om departementets rolle og selvfølgelig hovedspørsmålet om korrupsjon har funnet sted, la han til. 

Det vil da også tas stilling til hvem som vil bli kalt inn til høring og om dette gjelder Telenor-sjefen eller næringsminister Monica Mæland.

Kolberg opplyste også etter komiteens møte torsdag at medlemmene vil gå en ny runde i sine partigrupper før det vil bli avgjort om det skal opprettes en parlamentarisk gransking. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling