Anundsen med selvskryt om asylsituasjonen

Justisministeren tror ikke asylstrømmen vil øke igjen.

ORIENTERTE: Regjeringen orienterte i dag om arbeidet med økte asylankomster, her justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).
Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
ORIENTERTE: Regjeringen orienterte i dag om arbeidet med økte asylankomster, her justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp). Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi legger til grunn at tiltakene vil ha en effekt som sikrer at vi ikke kommer i en situasjon hvor asyltilstrømningen øker dramatisk igjen, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

Justisministeren gikk på en pressekonferanse onsdag gjennom de siste ukers håndtering av asylsituasjonen.

- Det blir litt selvskryt her, men det synes jeg regjeringen skal tillate seg, sier Anundsen.

Han understreker at regjeringen jobber hardt for at Norge skal bli i stand til å håndtere nær sagt ethvert scenario framover.

- Vi legger til grunn at tiltakene vil ha en effekt som sikrer at vi ikke kommer i en situasjon hvor asyltilstrømningen øker dramatisk igjen. Men vi må likevel være forberedt på at det ikke slår til, sier justisministeren.

Den siste tiden har det kommet en stor mengde asylsøkere via grensestasjonen Storskog i Finnmark, og senest tirsdag var det et møte mellom norsk og russisk embetsverk i Moskva om saken.

- Vi har en veldig god dialog med russiske myndigheter. Vi er enige om at vi fortsatt skal ha en dialog om hvordan vi skal løse de praktiske problemene, sier Anders Anundsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram